Maljković dovela Ninu Milić i Ivon Anderson u Fener

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 12:53

Maljković dovela Ninu Milić i Ivon Anderson u Fener

Nikolina Milić i Ivon Andreson nove su košarkašice turskog Fenerbahčea, saopštio je klub iz Istanbula.

Bivša i sadašanja reprezentativka Srbija pojačaće tim Marine Maljković, koji će sledeće sezone braniti titulu u Evroligi.

Milić u Tursku dolazi posle nastupa u ženskoj NBA ligi, gde je igrala za Minesotu Links, a sa aktuelnim šampionom Evrope potpisala je jednogodišnji ugovor.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Igračica koja pokriva centarsku poziciju bila je deo reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2019. godine, kada su košarkašice u beogradskoj Areni osvojile bronzanu medalju.

Ona je tada igrala kao naturalizovana igračica, pošto je rođena u Trebinju i ima dvojno državljanstvo. Prema pravilniku FIBA svaki igrač koji do 16. godine ne nastupi za mlađe selekcije neke države dobija košarkaško državljanstvo zemlje u kojoj je rođen

Nakon toga tu poziciju jednog naturalizovanog igrača, koji FIBA dozvoljava u reprezentaciji, u srpskom timu preuzela je upravo Ivon Andreson, koja je sa Srbijom osvojila zlato na EP 2021. godine i četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Iskusna plejmejkerka takođe je dogovorila jednogodišnju saradnju da turskim šampionom, a klub su prethodno naspustile dve srpske reprezentativke Ivana Raca i Mina Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   NBA,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.