Ljuta bitka za poslednje mesto – Baskonija ili Žalgiris?

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 10:27

Ljuta bitka za poslednje mesto – Baskonija ili Žalgiris?

Košarkaši Žalgirisa imaju šansu da u poslednjem kolu ostvare plasman u Top 8 Evrolige.

Čitava sezona biće "spakovana" u jedno veče kada ćemo saznati ko će biti poslednji učesnik plej-ofa Evrolige.

Olimpijakos je sigurno prvi, na mestima dva i tri biće Real Madrid i Barselona (samo da vidimo kojim redosledom), dok potom slede Monako, Makabi, Partizan i Fenerbahče, a osmo mesto je i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nepoznato.

Košarkaši Žalgirisa u poslednjem kolu Evrolige gostuju Bajernu u Minhenu, pa im neće biti lako protiv čete Andree Trinkijerija. "Zelenima" iz Kaunasa je neophodna pobeda kako bi došli do osme pozicije i plej-ofa.

Baskonija se uzda u italijanskog stručnjaka i nemačku ekipu, jer će u slučaju pobede Bavaraca upravo Baskonija popuniti to osmo mesto na tabeli i otići u doigravanje, tako bi Fener bio sedmi, a Partizan šesti.

Ukoliko Žalgiris bude pobedio, Fenerbahče će biti osmi, a Litvanci sedmi, dok bi Partizan (u slučaju pobede nad Panatinaikosom) ostao na mestu broj šest.

Čak i u slučaju da Panatinaikos priredi senzaciju i savlada Partizan Mozzart Bet, srpski predstavnik bi ostao šesti pod uslovom da Žalgiris pobedi u Minhenu, jer u trogulu sa Litvancima i Fenerom ima najbolji skor. Fener bi tada bio sedmi, Žalgiris osmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.