Iznenađenje: Himki na kolenima, Darušafaka slavi

Izvor: B92, 20.Mar.2019, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje: Himki na kolenima, Darušafaka slavi

Košarkaši Darušafake pobedili su Himki sa 91:85, u 27. kolu Evrolige i tako izvojevali svoj četvrti trijumf u elitnom klupskom takmičenju.

Dačka je pružila sjajnu partiju u Folksvagen Areni i iako su zaostajali na kraju prve četvrtine, uspeli su u drugoj da se totalno izdignu i savladaju favorizovanu ekipu Himkija.

Njih su trijumfa vodili američki košarkaši Majkl Erik, Toni Daglas i Džeremi Evans. Oni su kombinovano ubacili 62 poena od ukupno 91 koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Darušafaka ubacila Himkiju, dok je Majkl Erik uz svojih 22 poena imao i 15 skokova, a Daglas uz 20 poena je zabeležio i 6 asistencija.

U redovima poraženih, Aleksej Šved je briljirao sa 31 postignutim poenom, a ispratio ga je Džordan Miki koji je ubacio 22. Himkiju je i bez ovog poraza život u Evroligi bio prilično težak pošto su na skoru od samo devet pobeda.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.