Iz prve ruke o Željku: Sačuva igrače na F4

Izvor: Mondo, 19.Maj.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz "prve ruke" o Željku: "Sačuva" igrače na F4

Kako izgleda dan pred finale Evrolige u ekipi Željka Obradovića? Milenko Tepić otkrio nam je to iz ličnog iskustva.

Košarkaška euforija koja "trese" Beograd i Srbiju tokom Fajnal-fora dobro je poznata Milenku Tepiću (31). Iskusni srpski internacionalac bio je 2011. godine u Barseloni učesnik F4 turnira i osvajač titule Evrolige sa Panatinaikosom.

Pod vođstvom Željka Obradovića, bivši košarkaš Partizana te sezone postigao je najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uspeh u klupskoj karijeri i popeo sa na kontinentalni tron. Zato mu nije strano sve što se događa u glavnom gradu Srbije ovih dana, tokom kojih je već zakazano veliko finale Fenerbahče - Real Madrid.

"Iskreno, navijao sam za Fener u polufinalu i imao sam osećaj da će da dobiju. Pokazali su iskustvo, stečeno na nastupima na Fajnal-foru, a Željko je ubedljivo najiskusniji trener i po igri ekipe se vidi da zna da dozira pritisak, da bi održao dobru igru i borbenost. Nisu igrali lepršavo, ali su kontrolisali utakmicu. U drugom meču sam možda malo više navijao za CSKA, ali Real je bio objektivno bolji. Mislim da je CSKA ušao sa malo manje energije nego što to zahteva utakmica na Fajnal-foru i mislim da je to i presudilo", rekao je on u subotu.

Foto: MONDO/Mladen Šolak

Zajedno sa Dušanom Kecmanom, Novicom Veličković i Markom Kešeljom, Tepić je na platou ispred Tržnog centra "Ušće" bio jedan od mentora klincima u sklopu besplatne "Total školice košarke".

Na pitanje kako "iznutra" izgleda završni turnir i kako Željko Obradović priprema igrače za najvažniji izazov, Tepić odgovara da najtrofejniji trener Evrope uspeva da "sačuva" ekipu od spoljnih uticaja.

"Kad krene sezona u takvim klubovima, svi se od početka spremate za završnicu, a ono što se događa između se zaboravlja i sav fokus je na tome da odigrate dobro četvrtfinale Evrolige, polufinale i finale domaćeg prvenstva. Dakle, te najvažnije mečeve, naravno uz Fajnal-for. Ponavljam, Željko je trener koji ima najviše iskustva i on pripremi ekipu tako da svi budu maksimalno skoncentrisani na utakmicu, na to što se dogovaraju u svlačionici i da sve što okružuje Fajnal-for ostavi po strani - medije, navijače ili ljude koji traže karte. Nije jednostavno, ali iz pozicije igrača svi znamo da je utakmica osnovni razlog zašto smo na Fajnal-foru".

Kako izgleda dan pred finale u "Žocovoj" ekipi?

Foto: MN Press

"Kad dođete na Fajnal-for ili ste spremni ili ne. Taj dan ne menja mnogo. Najvažnije je da probate da se oporavite za to finale, jer su velika emotivna i energetska pražnjenja u polufinalu. Imate trening lakšeg intenziteta, pokušate da spremite par stvari koje vas čekaju i onda sledi odlučujuća utakmica".

Na osnovu iznesenog, nije potrebno naglašavati koga Tepić vidi kao favorita u finalu, mada sportski ostavlja i mogućnost da Madriđani trijumfuju.

"Mislim da je Fener u blagoj prednosti, iako je Real odigrao odlično u polufinalu i ima dobar tim. Ljulj se vratio, pokazao koliko im znači, ali Fener ima niz Fajnal-forova i već su osvojili Evroligu, iako su u međuvremenu otišli važni igrači i iako je ovo dosta novi tim. Opet, mislim da imaju blagu prednost, tim pre što će u nedelju pola Arene biti žuto. Blagu prednost dajem Feneru, iako je finale jedna utakmica i odlučuje mnogo stvari, pa je moguće i da Real osvoji".
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.