Himki se ne šali, srušio i Barsu

Izvor: B92, 03.Jan.2013, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Himki se ne šali, srušio i Barsu

Košarkaši Himkija istakli su ozbiljnu kandidaturu za plsaman u četvrtfinale već posle 2. kola Evrolige.

Ekipa Vasilija Karaševa je u uvodnom meču druge rundeTop16 faze na svom parkatu savladala Barselonu sa laganih 78:65.

Himki sada nakon startnog trijumfa u Turskoj protiv Bešiktaša ima skor 2-0 u grupi F, dok je Barsi ovo bio prvi poraz u Top16 fazi.

Treba međutim istaći da je Barsa igrala bez Huana Karlosa Navara koji je povređen, ali pitanje je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da li bi rezultat bio drugačiji i sa njim na parketu.

Himki je dobio sve četiri četvrtine i potpuno zasluženo je savladao velikog rivala. Sjajan je bio ponovo Zoran Planinić koji se ponovo spuštao pod koša, igrao je leđima protiv nižih protivnika i na kraju je imao 16 poena, tri skoka i šest asistencija.

Vitali Fridzon dodao je 13, a Žukanenko i Dejvis ubacili su po deset poena. Na drugoj strani Ante Tomić je imao 16 poena i pet skokova, a Pit Majkel ubacio je dva poena manje.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EL: Himki razbio Barselonu

Izvor: Mondo, 03.Jan.2013

Odlična igra Himkija i zaslužen trijumf nad Barsom, koja je igrala bez Huana Karlosa Navara. Himki otvorio TOP16 fazu Evrolige sa dve pobede...Svako ko je pratio Evroligu ove sezone mogao je da pretpostavi i zaključi da bi Himki mogao da bude jedno od iznenađenja...Da je to tako, Himki je potvrdio...

Nastavak na Mondo...

EL - Himki zaustavio Barsu!

Izvor: Sportske.net, 03.Jan.2013

U premijernoj utakmici drugog kola Top 16 faze Evrolige, Himki je na svom parketu naneo prvi poraz Barseloni u Grupi F.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.