Himki i naredne godine u Evroligi!

Izvor: Sportske.net, 08.Jun.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Himki i naredne godine u Evroligi!

Ekipa iz predgrađa Moskve izborila je još jedno finale VTB lige.

Izabranici Jorgosa Barcokasa ispunili su osnovni cij za sezonu na izmaku.

Uspeli su da se domognu finala VTB lige, te će i naredne sezone igrati u Evroligi.

Slavili su u polufinalu F4 VTB lige protiv Uniksa sa 71:76 i sa CSKA će se boriti za titulu.

Dobili su košarkaši Himkija prvi period sa 18:23, Uniks je preokrenuo rezultat sredinom druge deonice, alil je Himki >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vratio prednosti na veliki odmor otišao sa šest poena prednosti.

U trećoj deonici Barcokasovi puleni uspevaju da zadrže prednost, a sredinom poslednjeg kvartala stiču i maksimalnih 14 poena viška.

Uniks je pokušao da se vrati, spustili su zaostatak na samo tri poena, ali nisu imali snage za preokret, te će Himki igrati finale, a naredne sezone ćemo ih ponovo gledati u Evroligi.

Himki je do velikog trijumfa vodio fantastični Šved, meč je završio sa 36 poena, šest skokova i pet asistencija, na terenu je proveo 38 minuta i 33 sekunde.

Pratio je bivši bek Zvezde Čarls Dženkins sa 12 poena i četiri skoka.

U poraženom sastavu 23 poena Džamara Smita, po 13 su dodali Kolom i Stefon Lazme, Gabonac je imao i 12 skokova.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Drama u Barseloni, Pešićevi puleni se ne predaju!

Izvor: Sportske.net, 08.Jun.2018

Barselona slavila u trećoj utakmici polufinalne serije plej-ofa ACB lige...Izabranici Svetislava Pešića slavili su u "Palau Blaugrani" protiv Baskonije sa 67:65 i tako smanjili na 2:1 u seriji...Tesno je bilo tokom čitavog susreta, ekipe su se smenjivale u vođstvu, prvi period je pripao Baskima...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.