GARBAHOSA PROTIV ULASKA DUBAIJA U EVROLIGU: Za mene to nema smisla

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 16:36

GARBAHOSA PROTIV ULASKA DUBAIJA U EVROLIGU: "Za mene to nema smisla"

Ne dopada mu se ideja.

Predsednik evropskog ogranka Svetske košarkaške federacije (FIBA) Horhe Garbahosa rekao je da mu se ne sviđa ideja da Dubai igra u Evroligi.

Garbahosa je održao konferenciju za novinare, a jedna od tema bilo je i moguće priključenje Dubaija Evroligi.

- Ključna reč ovde su "glasine". Ne vidim nikakvu vrstu predloga ili sporazuma ili bilo čega. Kao predsedniku FIBA Evrope, ne sviđa mi se činjenica da klub sa drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontinenta dođe na takmičenje na našem kontinentu. To je Evroliga. U principu, za mene to nema smisla - počeo je Garbahosa odgovaranje novinarima na pitanje o klubu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Evroligi.

- Ako se to eventualno desi, moramo da vidimo kako će ovaj novi scenario u Evropi uticati na probleme putovanja igrača i klubova. Iskreno, ne želim da se uvlačim previše u to jer ne znam predlog, ako uopšte postoji konkretan predlog ugovora iz Dubaija. Ali opet, i potpuno otvoreno to kažem, ovo mi se ne sviđa, posebno ne u Evropi - nastavio je Španac, a prenosi košarkaški portal "Basket news".

Garbahosa je rekao da bi takmičenje postalo potpuno drugačije u tom slučaju.

- Naziv takmičenja je Evroliga. Dakle, ako dovedemo klubove iz Azije, to je sasvim druga stvar. Ako se ovo desi, moramo da vidimo da li bi to značilo da će jedan evropski klub biti van konkurencije? Da li bi Evroliga imala 19 klubova? Mi to ne znamo. Dakle, zato ne želim previše da se bavim time. Ali opet, ovo je svojevrsni odgovor sa našeg kontinenta. Kao evropsko takmičenje, dozvolite mi da kažem da za mene to nema previše smisla - zaključio je Garbahosa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.