EL: Teodosić asistirao, CSKA dobio, Barsa utišala OAKA Arenu

Izvor: Sportal.rs, 05.Mar.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Teodosić asistirao, CSKA dobio, Barsa utišala "OAKA" Arenu

Dva večernja susreta Evrolige donela su dva trijumfa gostiju. Košarkaši Barselone su posle velike borbe slavili na gostovanju ekipi Panatinaikosa sa 77:81.

Atinski "zeleni" su znatno bolje otvorili meč, a u prvih pet minuta blistao je centar PAO-a Batista koji je postigao osam od 13 poena svoje ekipe. Ipak, kako se bližio kraj prvog perioda tako je Barsa polako počela da ulazi u meč i održava prednost Panatinaikosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << podnošljivom.

U drugoj četvrtini gosti iz Katalonije su se razigrali, počeli su da pogađaju iz svih pozicija, dok su agresivnom odbranom razbili igru PAO-a, pa ne čudi što su preokrenuli meč u svoju korist pa su bna veliki odmor otišli sa 10 poena prednosti.

PAO je posle katastrofalnog drugog perioda koji je izgubio sa 15 razlike zaigrao znatno bolje u drugom delu kada se razigrao bivši košarkaš Partizana Džejms Gist u saradnji sa bivšim "Zvezdašem" Nelsonom.

Polako su "zeleni" topili prednost gostiju, pa se ušlo u neizvesnu završnicu, međutim nekim brzopletim rešenjima u napadu domaći nisu mogli do potpunog preokreta.

Najefikasniji kod pobednika bio je Doelman sa 21 poenom, 17 je dodao Navaro, a iznenađenje večeri bio je Plajs sa 15 poena. Kod domaćina Batista je bio najbolji sa 16 poena i 9 skokova, Gist je dodao 14, a Dijamantidis 12 poena.

Još zanimljivije je bilo u Vitoriji gde je Laboral KUća dočekala CSKA i na kraju izgubila sa 74:81.

Španski sastav je znatno bolje otvorio utakmicu i u prvom periodu iz minuta u minut uvećavao prednost, pa je na kraju prve četvrtine na semaforu bilo 27:15 za Laboral. Fenomenalni Darijus Adams, uz Bertansa je bio najzaslužniji za visoku prednost domaćih, ali je do kraja meča jedino bio on raspoložen u sastavu Laboral Kuće, što se ispostavilo kao nedovoljno da se savlada snažan protivnik kao što je CSKA.

"Armejci" su do trijumfa došli pre svega timskom igrom u kojoj se niko posebno nije istakao. Miloš Teodosić nije imao svoje šutersko veče. Meč je završio sa 11 poena, ali uz osam asistencija bio je možda ključni igrač za pobedu CSKA na nezgodnom gostovanju. I pored lošeg šuta srpski plej je bio drugi strelac ekipe. Fridzon je bio najefikasniji sa 13 poena, dok je De Kolo završio meč sa 11 kao i Teodosić.

Na drugoj strani pomenuti Adams je sa 31 poenom bio ubedljivo najefikasniji na meču, dok je kod Laborala jedino San Emeterio uspeo da bude dvocifren sa 14 poena. Bertans se zaustavio na 8 poena, a meč je završio ranije zbog pet penala.

Evroliga, 9. kolo Top 16 faze

Grupa E

Sreda:

Alba - Žalgiris 80:72

Četvrtak:

Crvena zvezda - Makabi 89:76

Panatinaikos - Barselona 77:81

Petak:

Galatasaraj - Real 19.00

Tabela: Real 7-1, Makabi 6-3, Barselona 6-3, Panatinaikos 5-4, Alba 4-5, Žalgiris 3-6, Galatasaraj 2-6, Crvena zvezda 2-7.

Grupa F:

Četvrtak:

Fenerbahče - Nižnji Novgorod 76:85

Laboral Kuća - CSKA 74:81

Petak:

Emporio Armani - Olimpijakos 20.45

Unikaha - Anadolu Efes 21.00

TABELA: Olimpijakos 7-1, Fenerbahče 7-2, CSKA 7-2, Efes 4-4, Laboral Kuća 4-5, Nižnji Novgorod 2-7, Emporio Armani 2-6, Unikaha 1-6

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Barsa dobila PAO, bliža plej-ofu

Izvor: B92, 05.Mar.2015

Košarkarkaši Barselone savladali su Panatinaikos 81:77 u Atini i došli na korak od plasmana u plej-of Evrolige..Katalonci su uspeli u drugom poluvremenu da odbrane dvocifrenu prednost stečenu u drugom periodu i ostvarili šestu pobedu u Top 16 fazi...Barselonu je do treće uzastopne pobede i deobe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.