EL: Porazi Barselone i Panatinaikosa

Izvor: S media, 05.Nov.2010, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Porazi Barselone i Panatinaikosa

Večeras su odigrane preostale četiri utakmice 3. kola Evrolige, u kojima su velika iznenađenja napravili Fenerbahče i Union Olimpija, koji su pobedili Barselonu, odnosno Panatinaikos.

Fenerbahčeov podvig je sigurno veći jer je aktuelnog prvaka Evrope srušio u Barseloni, što je prvi poraz Katalonaca na domaćem terenu u poslednje dve sezone u Evroligi.

Gosti su posle prve četvrtine imali poen prednosti, na poluvremenu četiri, da bi Barselona pred >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poslednjih 10 minuta imala pola koša razlike, što je Fenerbahče neutralisao dobivši poslednji period igre 25:16.

Jovanović: Nismo kontrolisali utakmicu

Tvorci pobede turskog predstavnika u Barseloni bili su Roko Leni Ukić sa 13 i Marko Tomas sa 12 poena, dok četiri "dvocifrena" nisu pomogla Barseloni - Pit Mikel 17, Huan Karlos Navaro 12, Jaka Lakovič 11 i Erazem Lorbek 10 poena.

Olimpija je do pobede protiv Panatinaikosa stigla posle produžetka u Ljubljani, rezultatom 85:84, pa su Ljubljančani tako posle tri kola i dalje neporaženi, uz dva dobijena produžetka kod kuće.

Panatinaikos je posle prvih 10 minuta vodio 22:16, da bi u drugoj četvrtini ekipa Željka Obradovića postigla samo šest, a primila 23 poena, pa je na poluvremenu bilo 39:28 za Ljubljančane.

Šampion Grčke uzvraća u trećem delu igre koji dobija rezultatom 20:9 i ulazi u poslednju četvrtinu u egalu, da bi u poslednjem periodu igre obe ekipe bile raspoložene u napadu, pa se posle 24:24 u poslednjih 10 minuta otišlo u produžetak, koji je pripao domaćinu rezultatom 13:12.

Najefikasniji u ekipi Jura Zdovca bili su Kevin Pinkini sa 16, Keni Gregori sa 13, Vlado Ilievski sa 11 i Damir Markota sa 10 poena.

Na drugoj strani, Dimitris Diamantidis je postigao 20 poena i imao sedam skokova i petz asistencija, dokje Majk Batist utakmicu završio sa 16 poena i šest uhvaćenih lopti.

Antonis Focis je dodao 13, a Stratos Perperoglu devet poena.

Olimpiji pojačanje iz Panatinaikosa

Madridski Real je pobedio Virtus u Rimu 56:74 i tako stigao do druge pobede u elitnom takmičenju.

Ekipa Etoera Mesine rešila je pitanje pobednika u drugoj četvrtini, koju je dobila rezultatom 26:6.

Klej Taker i Ante Tomić su postigli po 12 poena, dok su Serhio Rodriges i Karlos Suares dodali po devet, a Novica Veličković i Felipe Rejes po osam poena.

U Grupi A, Makabi je u Beogradu pobedio Partizan 67:54, dok je nešto ranije Šole slavio protiv Lietuvos Ritasa 73:69.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EL: Pad Barselone kući a Panatinaikosa u Ljubljani

Izvor: Blic, 05.Nov.2010

Favoriti se nisu najbolje proveli u mečevima 3. kola Evrolige koji su bili na pgoramu u četvrtak, a poraze su doživeli i aktuelni prvak Barselona od Fenerbahčea (61:69) kao i Panatinaikos u Ljubljani gde je posle produžetka Olimpija ostvarila senzacioni trijumf od 84:82...Barselona je razočarala...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.