DV: Evroligu igraju samo bogati

Izvor: B92, 13.Mar.2015, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DV: Evroligu igraju samo bogati

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je u petak da bi 'crno-beli' trebalo da igraju Jadransku ligu i stao na stranu regionalnog takmičenja.

Vujošević je na konferenciji za medije izjavio da mu se ne dopada odnos Evrolige prema Partizanu jer, kako navodi, to takmičenja igraju samo bogati klubovi.

"Moj stav je da se bolje igra kvalitetnija liga, a Jadranska je svakako jača od svakog prvenstva ponaosob u regionu. Ne iznosim puno svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mišljenje jer nije odlučujuće i ne želim da klub bude talac toga. Trebalo bi da se razmišlja da se liga podigne na viši nivo kako bi se pomoglo klubovima koji nisu miljenici države. Interes klubova je da se igra regionalno takmičenje", rekao je Vujošević.

On je dodao da je Jadranska liga dostigla odredjeni kvalitet, ali i da uprkos tome mora da se radi na reformi oko upravljačke strukture i podizanju regularnosti.

"Upravljačka i vlasnička prava trebalo bi da budu drugačije organizovana, a Savezi i klubovi da se izbore za bolji status u ligi. Ne može da se na početku šampionata kaže da će prvi posle regularnog dela ići u Evroligu i da se odluka posle toga promeni kada se shvati da klub nije dovoljno atraktivan za najjače takmičenje, što se dogodilo Igokei. Nemamo drugu ligu i ne možemo da igramo špansku ili rusku. Ne bi trebalo da ulazimo u tuđe ratove i priče o patriotizmu".

Vujošević je izjavio i da nije zadovoljan odnosom Evrolige prema srpskom šampionu.

"Lično sam protiv Evrolige koju igraju samo bogati klubovi. Nisam zadovoljan odnosom prema nama i ne želim da se vratim na rušenje trogodišnjeg ugovora u koji su bili uključeni Bora Stanković i Zoran Radović, kao i prekid sistema bodovanja. Partizan je mnogoo puta bio žrtva i van parketa nije mogao da materijalizuje ono što je ostvario na terenu. Prvi put kada nismo izborili plasman u Evroligu nismo dobili poziv da učestvujemo u kvalifikacijama".

Trener ’crno-belih’ dodao je da ga raduje to što je predsednik KSS Dragan Đilas ostao na toj funkciji.

"Đilas je u prethodnom mandatu pokazao posvećenost i spremnost da se žrtvuje kako bi reprezentacija imala mogućnost dobrih priprema. Savez je na putu da se konsoliduje i spreči mahinacije vezane za postavljanje selektora u mlađim selekcijama, za koju su određeni klubovi pokazali pretenzije", naveo je Vujošević.

Takođe, trener Partizana rekao je i da je njegova ekipa desetkovana zbog gripa, ali se nada da će ipak pobediti Zadar u meču ABA lige.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUJOŠEVIĆ OTVORENO: Protivnik sam ovakve Evrolige!

Izvor: HotSport.rs, 13.Mar.2015

Trener Partizana Duško Vujošević izrazio je nezadovoljstvo odnosom čelnika Evrolige prema njegovom klubu i izneo je svoje mišljenje o slučaju nepriznavanja regionalne ABA lige od strane FIBA.. . Vujošević je podsetio na prošlogodišnji slučaj kada Partizan nije uspeo da kroz fajnal-for ABA...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.