Budućnost demolirana u Madridu, Real na +34

Izvor: N1 televizija, 25.Okt.2018, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost demolirana u Madridu, Real na +34

Košarkaši Budućnosti doživeli su četvrti poraz u Evroligi. Šampion Evrope i jedan od glavnih favorita za osvajanje elitnog takmičenja i ove sezone, Real, slavio je pred svojim navijačima sa 89:55.

Prevagu na tasu Reala koji je i pre duela sa šampionom ABA lige slovio za apsolutnog favorita doneli su Džejsi Kerol i Entoni Rendolf sa po 11 poena, Volter Tavares je uz 10 poena imao 14 skokova, a 10 poena je ubacio je Džefri Tejlor. Kod Budućnosti, bolji od ostalih bili >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su Nemanja Gordić sa 13 poena, Alen Omić sa 10 poena i 8 skokova, odnosno Koti Klark koji je uz 9 poena imao 7 skokova.

Real koji je ove sezone osvojio Superkup u Španiji, koji je ostvario pet pobeda u ACB ligi i tri u Evroligi, otvorio je meč protiv Budućnosti sa dve trojke u režiji Fabijena Kozera i Entoni Rendolfa, ali izabranici Aleksandra Džikića su tokom prve deonice bili ravnopravan rival.

Centralna figura u timu Budućnosti bio je Nemanja Gordić. Odlično je organizovao igru, dobro je čuvao Serhija Ljulja, ubacio je devet poena. Real je imao dosta promašaja iz otvorenih pozicija, a Budućnost dosta promašaja iz situacija pod samim košem. Šampion Evrope je do prednosti od šest poena stigao baš pod košem Podgoričana.

Kada su videli da šut ne ide, puleni Pabla Lasa su spuštali loptu na Voltera Taverasa i Gustava Ajona koji su lako pronalazili put do poena i prednosti od 21:15. Evroliga ne trpi oscilacije i padove u igru. Po pravilu kazna bude jako brza.

Budućnost je za pet minuta igre u drugoj deonici postigla samo četiri poena, a Real je to naravno umešno kaznio poenima iz tranzicije i otvorenim šutevima za 32:19. Šampion ABA lige je uspeo da svede deficit na sedam poena (34:27), imao dobru priliku da razliku smanji na pet, ali je nije iskoristio. U tom trenutku je proradio najjači adut Real, šut, i za tili čas Madriđani su ponovo bili na komfornih 13 poena prednosti – 44:31. Tokom druge deonice, Budućnost je pokušavala da šutem sa distance uradi nešto više, ali iz devet pokušaja za tri poena ni jedna lopta nije prošla kroz obruč.

Na početku treće četvrtine Podgoričani su zatvorili reket, nisu dozvoljavali poene pod samim košem, ali na žalost navijača Budućnosti, njihovi ljubimci, nisu mogli ništa da pogode u napadu, dok su opušteni Madriđani pogađali iz gotovo svih pozicija pa je sredinom trećeg kvartala posle serije od 10:0 koju je zatvorio trojkom Serhi Ljulj u definitvno stavljena tačka na meč, jer je na semaforu pisalo 54:31.

Jedina dilema je bila kojim će rezultatom biti završen duel objektivno daleko kvalitnijeg Reala i Budućnosti koja je nastojala, ali nije uspela da bude konkurentna zvanično najboljem timu Evrope.

Budućnost ima baš težak raspored u narednih nekoliko dana. Naime, već u nedelju, u derbiju petog kola ABA lige, izabranici Aleksandra Džikića gostuju Cedeviti u Zagrebu, a 2. novembra u Podgoricu na megdan Budućnosti dolazi Panatinaikos u petom kolu Evrolige.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

POSLE KATASTROFE PROTIV REALA: Džikić doneo VAŽNU odluku o Alenu Omiću (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2018, 09:37

Došao je u Podgoricu kao slobodan igrač...Košarkaši Budućnosti još uvek čekaju na prvenac u Evroligi. Posle četiri kola imaju isto toliko poraza. Poslednji neuspeh u elitnom takmičenju doživeli su u Madridu. Real nije imao milosti prema šampionu ABA lige - 89:55...OSVETA ZA JANKOVIĆA! Zvezda...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.