Brendonu Dejvisu nagrada za MVP aprila

Izvor: B92, 30.Apr.2018, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brendonu Dejvisu nagrada za MVP aprila

Košarkaš Žalgirisa Brendon Dejvis proglašen je za MVP Evrolige meseca aprila.

Ovo je prva nagrada MVP koju je Dejvis osvojio, u svojoj prvoj evroligaškoj sezoni.

Dejvis je iza sebe imao solidnu sezonu, ali je svoj nivo podigao u mečevima sa Olimpijakosom. Prvo u poslednjem meču regularnog dela, a onda i u četiri utakmice plej-ofa, koju je Žalgiris dobio 3-1 u seriji i plasirao se na fajnal-for u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beogradu.

Američki krilni centar je u aprilu imao prosečan indeks korisnosti od 20.6, što je četvrti najbolji u meseci, ali na njegovu sreću to nije jedini statistički parametar po kojem se ova nagrada dodeljuje.

Dejvis je ujedno beležio i 17.2 poena, 4.4 skoka i 1.2 ukradenu loptu po meču, što znači da je udvostručio broj poena, a čak učetvorostručio broj blokadi koje je prosečno imao u prethodnih 29 mečeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.