Bogdanović dobio novog trenera – nekadašnji saigrač

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 09:38

Bogdanović dobio novog trenera – nekadašnji saigrač

Nekadašnji američki košarkaš Ekpe Judo priključio se stručnom štabu ekipe Atlanta Hoksa, potvrdio je Šems Čarnija.

Bivši centar će u tom klubu biti pomoćni trener Kvinu Snajderu i nadrećen svom nekadašnjem saigraču Bogdanu Bogdanoviću.

Njih dvojica su zajedno bili protagonisti najvećih uspeha turskog Fenerbahčea, kada je taj tim pod trenerskom palicom Željka Obradovića osvojio Evroligu.

Srpski košarkaš je, nakon potvrde te informacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poželeo dobrodošlicu Judu na društvenim mrežama.

Judo je sedam godina igrao u NBA gde je stigao 2010. godine kao šesti pik na draftu od strane Golden Stejt Voriorsa. Ubrzo se obreo u Izraelu, a potom ekspresno vratio u SAD gde je od 2012. do 2015. igrao za Milvoki i potom Kliperse.

Usledila je još jedna epizoda u Evropi, ovog puta sa pomenutim Fenerbahčeom što je bio vrhunac njegove karijere kada je osvojio nagradu za MVP-ja Fajnal-fora. Na krilima tog uspeha je pokušao još jednom da se okuša u NBA i ekipi Juta Džeza gde mu je trener upravo bio Kvin Snajder.

Put ga je odatle vodio preko dva tima u Pekingu, do Virtusa što je njegov poslednji evropski angažman. Karijeru je završio u Japanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bogdan Bogdanović opet sarađuje s bivšim saigračem iz Fenerbahčea s kojim je osvojio Evroligu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 14.Jun.2023

Njih dvojica su sjajno funkcionisali kao saigrači u Istanbulu Bogdan Bogdanović ponovo će sarađivati sa nekadašnjim saigračem iz Fenerbahčea sa kojim je osvojio Evroligu 2017. godine. Doduše, neće biti saigrači, već će imati odnos trener – igrač. Ekpe Judo, MVP fajnal-fora Evrolige 2017....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.