Bertomeu odlazi sa čela Evrolige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022, 15:12

Bertomeu odlazi sa čela Evrolige

Đordi Bertomeu više neće biti generalni direktor Evrolige, odlučeno je na sastanku 11 klubova akcionara EKA, prenosi specijalizovani košarkaški portal "Jurohups".

"Bertomeu napušta čelo Evrolige, ali će do kraja juna ostati na mestu savetnika dok se ne izabere njegov naslednik", navodi ovaj portal.

U tekstu se podseća da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su klubovi odlučili još u oktobru prošle godine da smene dosadašnjeg prvog čoveka Evrolige, ali se ponovo razmatralo to pitanje.

Španski klubovi su pokušali da ubede ostale članove Borda Evrolige da promene mišljenje, ali nisu uspeli.

Tokom rasprave navedeno je da moraju da budu izabrani novi direktori.

Oni bi trebalo da budu iz klubova Evrolige ili cenjene ličnosti iz sveta košarke kao što je Dejan Bodiroga.

Na sastanku je bilo reči i o statusu moskovskog CSKA, koji želi da naredne sezone igra u Evroligi, ali to pitanje nije zvanično rešeno.

Kako navodi "Jurohups" prema još nezvaničnim informacijama ostala su tri otvorena mesta za sledeću sezonu, koja bi mogla da popune Valensija, Crvena zvezda i Partizan.

Međutim, nema potvrde ovih informacija, pošto još nije objavljeno zvanično saopštenje sa sastanka Borda Evrolige.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.