Barselona zgazila Karšijaku, Žalgiris 3-3

Izvor: B92, 19.Nov.2015, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona "zgazila" Karšijaku, Žalgiris 3-3

Košarkaši Barselone ostvarili su i peti trijumf u grupi C Evrolige, a ovoga puta su razbili Pinar Karšijaku rezultatom 107:79.

Barselona je u šestom kolu potpuno dotukla turski tim i tako se osamila na prvom mestu tabele grupe, ispred Lokomotive iz Kubanja koja ima skor 4-1.

Katalonce su do novog trijumfa predvodili Šejn Laval sa 19 poena, jedan manje dodao je Karlos Arojo, dok je 16 postigao Ante Tomić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je imao i 7 skokova.

S druge strane, nedovoljna je bila partija Džoa Raglanda koji je meč završio sa 26 poena i 7 uhvaćenih lopti.

U prvom meču dana ekipa Žalgirisa savladala je Zjelonu Goru na domaćem parketu u okviru šestog kola grupe C Evrolige – 67:56.

Litvanski predstavnik sada ima polovičan učinak od tri trijumfa i tri poraza, pa je zadržao realne šanse da se domogne Top 16 faze, dok je poljska ekipa poslednja posle petog neuspeha.

Žalgiris je tokom svih 40 minuta imao prednost, ali su gosti uspevali da drže priključak sve do samog kraja.

Domaćin je poslednju deonicu, koju je obeležio veliki broj promašaja na obe strane (10:7) ušao sa osam poena viška, što mu je bilo dovoljno za važan trijumf.

Pobednika je predvodio Paulius Jankunas sa 16 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a najveću pomoć imao je u Mantasu Kalnijetisu koji je dodao 13 poena, uz tri skoka i pet asistencija. Dvocifren je bio i Oliver Hanlan sa 11 koševa i osam uhvaćenih lopti, kao i Ian Vugiukas sa deset koševa.

Kod gostiju najbolji je bio Mateuž Ponitka sa 15 poena i sedam skokokva, a jedini raspoležni igrač bio je još Vlad Moldoveanu sa deset koševa i pet uhvaćenih lopti. Dejan Borovnjak završio je duel sa šest poena, pet skokova, tri ukradene i dve asistencije.

Grupa C, šesto kolo:

Četvrtak:


Žalgiris – Zjelona Gora 67:56

Barselona – Pinar Karšijaka 107:79

Petak:

Panatinaikos – Lokomotiva Kubanj

Tabela:

Barselona 5-1

Lokomotiva Kubanj 4-1

Žalgiris 3-3

Panatinaikos 2-3

Pinar Karšijaka 2-4

Zjelona Gora 1-5

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.