Barnjani blistao u trijumfu, Pao se mučio

Izvor: MVP.rs, 14.Okt.2016, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barnjani blistao u trijumfu, Pao se mučio

Odigrane su i poslednje dve utakmice prvog kola Evrolige.

Košarkaši Panatinaikosa odličnom igrom u posledjnoj deonici stigli su do pobede nad Žalgirisom rezultatom 84:76. Junak Atinjana bio je Nikos Papas koji je postigao 19 poena. U posdlednjem susretu prve runde, na krilima Andree Barnjanija, Baskonija je savladala Anadolu Efes sa 85:84.

Tim Argirisa Pedulakisa kontrolisao je igru >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << u prvom poluvremenu i na odmor otišao sa prednošću od sedam poena 37:30. Usledilo je neočekivano opuštanje u igri pa su Litvanci preko Lukasa Lekavičijusa napravili seriju 7:0 i izjednačili rezultat. Egal je potrajao sve do poslednje deonice, kada je PAO dodao gas i postigao 33 poena, od kojih Papas čak 10.



U pobedničkom timu još tri igrača imala su dvocifreni učinak. Po 13 poena su zabeležili Nik Kalates i Kris Singlton, dok je, veliko pojačanje, Janis Burusis upisao 11 pogodaka. Na drugoj strani najefikasniji je bio Brok Motum sa 19 poena, a odličnu utakmicu je odigrao i Paulijus Jankunas postigavši 13 poena uz osam skokova i čak devet iznuđenih faulova. Do druge pobede u narednom kolu Panatinaikos će pokušati da stigne na gostovanju CSKA u Moskvi, dok će se Žalgiris sastati sa Baskonijom.

Poslednji meč prvog kola doneo nam je još jednu neizvesnu završnicu. Baskonija je u Vitoriji savladala Anadolu Efes sa 85:84 odbranivši se u poslednjem napadu, koji šutem za tri poena nije realizovao Džejson Grejndžer. Da će predstavljati ogromno pojačanje za prošlogodišnjeg učesnika fajnal fora pokazao je Andrea Barnjani. Briljirao je sa 26 poena od kojih je čak 18 postigao u prvom poluvremenu (7/7 iz igre). Uz njega istakao se još jedan bivši član Bruklin Netsa Tornike Šengelija. On je uz 16 poena i devet skokova postigao i odlučujuće slobodno bacanje pet sekundi pre kraja utakmice.

Na drugoj strani tim Velimira Perasovića, koji je prethodne sezone sedeo na klupi baskijske ekipe, predvodio je Derik Braun sa 16 poena, a pratili su ga Brajs Koton i Čedi Osman sa po 13 poena. Kao što je već navedeno u drugom kolu Baskonija će se sastati sa Žalgirisom, a Anadolu Efes 20. oktobra gostovaće u Pireju ekipi Olimpijakosa.

PRVO KOLO

Petak:

UNIKS - Barselona Lasa 63:69 (Peno 2p, 3sk)

Fenerbahče - Brose Bamberg 67:66 (Bogdanović 18p, 3as)

Panatinaikos Superfuds - Žalgiris 84:76

Baskonija - Anadolu Efes 85:84



Sreda:

Real Madrid - Olimpijakos 83:65 (Nikola Milutinov 2p, 2sk)

Četvrtak:

Galatasaraj Odeabank - CSKA 84:109 (Miloš Teodosić 20p, 2sk, 11as)

EA7 Emporio Armani - Makabi FOKS 99:97 (Milan Mačvan 18p, 4sk; Miroslav Raduljica 15p)

Crvena zvezda mts - Darušafaka Doguš 70:73 (opširnije)

(foto: Euroleague)



 

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.