B92.net: ABA još nije rekla ne Dubaiju

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 22:37

B92.net: ABA još nije rekla "ne" Dubaiju

Odjeknula je vest da je ABA liga rekla "ne" Dubaiju i da zbog toga klub iz Emirata neće igrati naredne sezone u Evroligi, međutim, ta informacija je netačna.

Kako saznaje B92.net, klubovi ABA lige još uvek nisu razgovarali na ovu temu, te nikakvog glasanja nije bilo, rekao je izvor blizak regionalnom takmičenju.

Proces kod izglasavanja ulaska Dubaija u ABA je takav da se svi klubovi okupe i izjasne, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a kako nam je rečeno, to se još nije dogodilo.

Grčki mediji "Sportal24" lansirao je vest da Dubai neće igrati naredne takmičarske godine u Evroligi, jer je dobio negativan odgovor klubova ABA lige.

Kao što se zna, uslov da Dubai uđe u Evroligu jeste da igra neko domaće ili regionalno evropsko košarkaško takmičenje. ABA liga se činila kao idealna za taj scenario, međutim, male su šanse da se to i dogodi.

Ipak, sačekajmo sa zvaničnom odlukom abaligaša, očekuje se da će u narednim nedeljama/mesecima klubovi sesti i doneti odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.