Izvor: Press, 01.Dec.2013, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena biračka mesta,u Mitrovici počelo brojanje

Sva biračka mesta u Severnoj Mitrovici su zatvorena u 19 časova, javljaju izveštači Tanjuga sa lica mesta a oni građani koji su se u tom trenutku zatekli na biralištu mogli su da obave svoju građansku dužnost.
Kako je novinarima potvrdio predsednik izborne komisije u Severnoj Mitrovici Momčilo Barović, počelo je prebrojavanje glasačkih listića u Mitrovici.
U Severnoj Mitrovici u blizini biračkih mesta stacioniran je izuzetno veliki brtoj pripadnika kosovske i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Euleks policije i vojnika Kfora koji se nalaze u punoj opremi a na ulicama se mogao videti i veliki broj automobila i borbenih vozila ovih snaga.
Od 18 sati područje Kosovske Mitrovice nadletali su i helikopteri, najverovatnije Kfora ili Euleksa.
Drugi izborni krug na Kosovu i Metohiji održan je u sedam opština sa srpskom većinom - šest u opštinama južno od reke Ibar i u Severnoj Mitrovici. U opštini Zvečan izbori su ponavljeni na tri glasačka mesta.
S obzirom na to da su se u drugom izbornom krugu u svim opštinama takmičila po dva kandidata, ocekuje se da ce preliminarni rezultati biti poznati već oko 22 sata.
Zvanicni rezultati bi trebalo da budu ovljavljeni najkasnije u utorak, 3. decembra.
Nakon toga Centralna izborna komisija će potvrditi rezultate o izboru novih gradonačelnika koji će u periodu od 30 dana pred odbornicima položiti zakletvu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.