Vučković oslobođen optužbi za ratni zločin

Izvor: RTS, 08.Okt.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučković oslobođen optužbi za ratni zločin

Euleks oslobodio Miroslava Vučkovića iz Kosovske Mitrovice svih optužbi za ratni zločin. Vučković je nakon hapšenja 1999. godine pet godina proveo u pritvoru, posle čega je pušten da se brani sa slobode.

Odlukom Vrhovnog suda Kosova, sudsko veće sastavljeno od Euleks sudija, oslobodilo je svih optužbi Miroslava Vučkovića iz Kosovske Mitrovice, optuženog za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Vučković je nakon hapšenja u avgustu 1999. godine pet godina proveo u pritvoru, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Advokat Miro Delević podsetio je da je Vučković presudama UNMIK-ovog Okružnog suda tri puta proglašavan krivim i da je Vrhovni sud Kosova dva puta vraćao predmet na ponovni postupak.

Delević je dodao da je Vučković trećom presudom Vrhovnog suda Kosova oslobođen krivice.

"Presudom koja je doneta sinoć, pravda je konačno zadovoljena", rekao je Delević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.