Udruženje: Euleks odlukom ubio pravdu za kosmetske žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2019, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje: Euleks odlukom ubio pravdu za kosmetske žrtve

Udruženje porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu u današnjem je saopštenju za medije kritikovalo odluku EULEKS-ovog pravosuđa da sve predmete ustupi pravosuđu tzv. države Kosovo.

"Haški tribunal, UNMIK, EULEKS nisu osudili ni jednog albanskog zločinca, ni jednog vođu terorističke, zločinačke UČK, za zločine počinjene nad Srbima, Gorancima, Romima, Albancima, navodi Udruženje i izražava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sumnju da će "tzv. sudije lažne države Kosovo osuditi zločince i vođe terorističke UČK, koji su i formirali taj tzv. Sud".

Te albanske sudije su 1998, 1999,...godine u uniformama terorističke UČK presuđivale kidnapovanim i Srbima i Albancima u logorima Likovac, Lapušnik, Glođane, Radonjić jezero, Volujak, Klečka, Dragodan, Mališevo... a presude su bile ili smrtne kazne ili transport u logore u Albaniju i "Žutu kuću" radi trgovine ljudskim organima, podsećaju u Udruženju.

Kritikuju zato EULEKS što je nakon svega toga odlučio da sve predmete i dokaze o tim zločinima preda tzv. sudijama lažne države Kosovo.

"Šta mi, porodice kidnapovanih i ubijenih, koje smo tužiocima Haškog tribunala, UNMIK-ovom, EULEKS-ovom pravosuđu, koje smo direktni svedoci zločina i koje smo dale imena kidnapera i zločinaca, da očekujemo? Zar da sude isti oni koji su zločine činili, koliko tim sudijama-zločincima smetamo mi kao ključni svedoci i svedoci nepravde", poručuju iz Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih lica sa Kosova i Metohije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Smetamo tim zločincima jer smo DIREKTNI SVEDOCI": EULEKS odlukom ubio pravdu za kosmetske žrtve

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2019, 08:29

EULEKS je nakon svega odlučio da sve predmete i dokaze o zločinima proda tzv. sudijama lažne države Kosovo..Udruženje porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu kritikovalo je odluku EULEKS-ovog pravosuđa da sve predmete ustupi pravosuđu tzv. države Kosovo...- Haški tribunal, UNMIK, EULEKS nisu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.