Tužilac traži produženje pritvora Ivanoviću

Izvor: RTS, 26.Feb.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac traži produženje pritvora Ivanoviću

Odluka o eventualnom produženju pritvora Oliveru Ivanoviću biće doneta sutra. Tužilac Euleksa traži da pritvor bude produžen, saznaje RTS. Osnovno tužilaštvo u Uroševcu predložilo produženje pritvora Lazi Laziću iz Štrpca.

Tužilac Euleksa traži da bude produžen pritvor lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, a odluka o eventualnom produženju pritvora mora biti doneta do sutra u ponoć, rekla je za RTS portparolka Euleksa Irina Gudeljević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Advokat Dejan A. Vasić rekao je da je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu podnelo predlog za produženje pritvora Lazi Laziću iz Štrpca kome se na teret stavlja niz krivičnih dela od kojih je najteže udruživanje radi vršenja protivustavnih akata.

Lazićev tim odbrane sudu je podneo odgovor na predlog tužilaštva, u kome je istakao garanciju za odbranu sa slobode koju je za ovaj predmet dala Vlada Republike Srbije.

Gudeljevićeva je navela da će sudija u pismenoj formi obavestiti strane o svojoj odluci.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je Tanjugu da je danas primio zahtev i da je već izjavio protivljenje.

"Razlozi za produženje pritvora Ivanoviću ne postoje, kao što nisu postojali ni pre mesec dana kada mu je pritvor određen", rekao je Vlajić, podsetivši da je u međuvremenu i Vlada Srbije podnela garancije da će Ivanović biti u svakom trenutku dostupan organima Euleks pravosuđa.

Vlajić je dodao da očekuje da ove garancije Euleks sud uzme u najozbiljnije razmatranje.

Predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica Ksenija Božović zatražila je u svoje i u ime srpskih odbornika da se Ivanoviću i drugim pritvorenim Srbima omogući odbrana sa slobode.

"Rad novih opština je doveden pod znak pitanja jer se problem bezbednosti građana nameće kao primarni u ovom trenutku", ocenila je Božovićeva i zatražila od međunarodnog pravosuđa da njen zahtev najozbiljnije shvate i uzmu u razmatranje. 

Oliver Ivanović je uhapšen 27. januara, a tereti se da je učestvovao u navodnim ratnim zločinima iz 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas odluka o pritvoru Ivanovića

Izvor: B92, 27.Feb.2014, 08:41

Kosovska Mitrovica -- Tužilac Euleksa zatražio da se produži pritvor lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću, a odluka o eventualnom produženju pritvora mora biti doneta do večeras u ponoć...Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić izjavio je da ne postoje razlozi za produženje pritvora Ivanoviću. Inače...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.