Srbi zaustavili Euleks u Zupču, kolona se vratila

Izvor: Blic, 10.Dec.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi zaustavili Euleks u Zupču, kolona se vratila

Srbi su danas na barikadi u Zupču, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, zaustavili kolonu u kojoj su, pored Kfora, bili i pripadnici Euleksa. Oni su preprečili u Zupču obe saobraćajne trake u trenutku kada su videli da se u koloni Kfora nalaze i vozila Euleksa.

Iako su rekli da ne žele da ograničavaju slobodu kretanja Kforu i da medjunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojne snage mogu da prodju, kompletna kolona se vratila ka južnoj Kosovskoj Mitrovici.

Kada se kolona pojavila u Zupču, začule su sirene za uzbunu u Zubinom Potoku, nakon čega se okupio veći broj gradjana na barikadi, na kojoj danonoćno dežura određen broj ljudi.

Pošto se kolona od desetak vozila vratila u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice, Srbi su ponovo otvorili jednu saobraćajnu traku u Zupču, kojom neometano mogu proći, kako naglašavaju, svi osim Euleksa.

Dva sata kasnije, kolona vozila Kfora ponovo se pojavila, ali bez pripadnika Euleksa i neometano je prošla kraj barikade u Zupču.

Građani dežuraju i u susednom selu Jagnjenica gde je Kfor pre nekoliko dana uspostavio kontrolni punkt.

Kfor se u Jagnjenici dodatno utvrdio tako što je u logoru, gde se nalazio ranije, postavio kontejnere, umesto dosadašnjih šatora.

Logor je ojačan i betonskim pločama, koje su postavljene na putu u Jagnjenici, kao i ogromnim vrećama sa zemljom i peskom.

U Jagnjenici se, pored nemačkog Kfora, nalaze i pripadnici turske jedinice, a saobraćaj se izmedju Zvečana i Zubinog Potoka obavlja neometano, a vojnici Kfora naizmenično propuštaju vozila.

Oko 30 građana iz Bačke Palanke, Novog Sada i Vrbasa stiglo je danas u Jagnjenicu da pruži podršku građanima koji dežuraju u ovom mestu na teritoriji opštine Zubin Potok.

Povezane vesti: Srbi uklonili deo barikada, Kfor prošao oslobođenom trakom u Zupču Mirno na barikadama, danas koordinacioni sastanak Građani proveli noć na barikadama Pripadnici ROSU brutalno pretukli Srbina Održan protest Srba na barikadi u Zupču
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi na barikadama zaustavili Euleks

Izvor: S media, 10.Dec.2011

Srbi su danas na barikadi u Zupču, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, zaustavili kolonu u kojoj su, pored Kfora, bili i pripadnici Euleksa...Oni su preprečili u Zupču obe saobraćajne trake u trenutku kada su videli da se u koloni Kfora nalaze i vozila Euleksa...Brok: Srbija će...

Nastavak na S media...

Srbi zaustavili Euleks u Zupču

Izvor: Glas javnosti, 11.Dec.2011, 07:06

ZUBIN POTOK - Srbi su danas na barikadi u Zupču, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, zaustavili kolonu u kojoj su, pored Kfora, bili i pripadnici Euleksa...Oni su preprečili u Zupču obe saobraćajne trake u trenutku kada su videli da se u koloni Kfora nalaze i vozila Euleksa...Iako...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.