Šiptarskim teoristima - sloboda, privilegija i čast

Izvor: KMnovine.com, 13.Sep.2023, 12:08

Šiptarskim teoristima - sloboda, privilegija i čast

Šiptarskim teoristima - sloboda, privilegija i čast Komandant terorističke OVK, koja je u tom formatu postojala 90-tih godina, Rustem Mustafa - Remi, odgovoran za Podujevsku oblast, priveden je sinoć i nakon saslušanja odmah pušten na slobodu, navode pro-separatistički mediji.


   
Rustem Mustafa - Remi    

Rustem je priveden po nalogu takozvanog "Specijalizovanog veća za ratne zločine" >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << a zatim je prevezen u bazu misije Euleks u Kosovu Polju, gde je saslušan.
Prvi je svedok koji se javno pojavio u procesu protiv vođa terorističke "OVK" pa je tako pre dva meseca svedočio u procesu protiv ratnih zločinaca Hašima Tačija, Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija i Kadrija Veseljija.

Tokom faze terorističkih napada kada su ubijani i kidnapovani srpski civili i policajci krajem 90-tih na Kosovu i Metohiji ali i tokom zločinačke agresije NATO pakta 1999. godine, Rustem je bio teroristički komandant regionalne zone Lab i član takozvane Lapske grupe.



   
Svi zločini sa blagoslovom Britanaca.    

Povezan je sa brojnim zločinima nad Srbima i lojalnim Albancima koj isu surovo kažnjavani jer su odbijali da pružaju podršku ovoj terorističkoj strkturi koju je finansirao albanski narko-kartel.



   
Osuda lažna, podrška prava    
Inače on je bio i na listi ljudi koje su SAD 2001. označile kao osobu koja predstavlja „pretnju miru na zapadu Balkana i međunarodnim snagama u regionu”.

Uprkos svemu tome, Rustem je poput drugih osvedočenih terorista i zlikovaca, učestvovao je u političkom životu i veoma lagodno živeo uživajući sve privilegije i časti kao da se radi o uzornom građaninu. Jedan od razloga je i taj što među Albancima nema uzornih građana koji su pozivali na mir i poštovanje zakona države u kojoj žive, Srbije, već naprotiv, što su im ruke dublje zaglibljene u srpsku krv, to se nalaze na višoj lestvici njihove zajednice.


Međutim, to kao da je nekakvo merilo njihove "vrednosti" pa su baš takvi bili redom koalicioni partneri Aleksandra Vučića od ratnog zločinca Hašima Tačija, preko kreatora prve masovne grobnice na tlu Srbije posle Drugog svetskog rata, Ramuša Haradinaja, do ekstremiste i psihički nestabilne ličnosti Aljbina Kurtija čije ljude je, kao i prethodno pomenute, izglasala i na vlast dovela upravo Vučićeva "Srpska lista" preko koje se i danas koordinišu aktivnosti kojima se vrši ogromna represija nad Srbima na Kosovu  i Metohiji.


A da se za Rustemijeve zločine zna, zna se. Zbog njih je i uhapšen u avgustu 2002. i izveden pred Okružni sud u Prištini u kojem su sudile međunarodne sudije UNMIK-a.




On je osuđen 16. jula 2003. zajedno sa još trojicom pripadnika terorističke "OVK" ali ne za bilo koji zločin nad Srbima, naprotiv, osuđen je samo za ubistvo petoro kosovskih Albanaca na 17 godina zatvora. Nedugo zatim, takozvani "Vrhovni sud Kosova" pod  preinačio presudu 2005. godine i on se uskoro našao na slobodi uživajući sva prava i slobode. Između ostalog, dobrim delom zahvaljujući srpskim vlastima sve ovo vreme koje baš ništa nisu učinile da se šiptarski zločinci suoče sa pravdom i odgovaraju za zločine nad Srbima kao i nad svima drugima koje su činili.








 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju


Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.