Izvor: S media, 07.Avg.2012, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj normalizovan u Zupču: Izbegnut sukob Srba i Kfora

Srbi su danas blokirali nekoliko kamiona Euleksa na barikadi u Zupču u opštini Zubin Potok, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, sprečavajući njihovo kretanje prema administrativnom prelazu Brnjak. Oko 16 sati normalizovan je saobraćaj. Nakon verbalne rasprave umalo nije došlo do sukoba Srba i vojnika Kfora.

Naime, nakon povratka kamiona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Euleksa oklopni transporteri Kfora ostali su preprečeni na putu što je isprovociralo okupljene Srbe nakon čega je došlo do rasprave sa italijanskim vojnicima iz sastava međunarodnih snaga.

Neki od Srba su legli ispod točkova oklopnih transportera Kfora i nakon rasprave koja je trajala petnaestak minuta italijanski vojnici su se ipak povukli sa puta u Zupču i otišli u pravcu svoje baze koja se nalazi u susednom selu Jagnjenica, javlja Tanjugov dopisnik sa lica mesta.

Meštani koji su postavili blokadu plaše se da bi teret sa kamiona mogao da posluži kao sredstvo za onesposobljavanje nekih od alteranativnih putnih pravaca koji ovaj deo severa Kosova povezuju sa centralnom Srbijom.

Kao razlog za zaustavljanje vozila Misije EU naveli su i raniji dogovor prema kojem je osoblju Euleksa dozvoljeno da u pratnji Kfora obavlja samo smene na administrativnom prelazu Brnjak na kojem rade međunarodni carinici i policija.

Vojnici Kfora prisutni su u Zupču na nekoliko mobilnih i jednom statičnom punktu i na nekoliko lokacija u sesednom selu Jagnjenica gde kontrolišu saobraćaj takođe na nekoliko lokacija.

Na administrativnom prelazu Brnjak kontrolu saobraćaja obavljaju službenici Euleksa, a na prelazu su prisutne i njihove lokalne kosovske kolege.

(Tanjug)

Foto:Beta-arhiva

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.