SJEDINJENE DRŽAVE OČEKUJU OZBILJNU ISTRAGU O TRGOVINI ORGANIMA

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SJEDINJENE DRŽAVE OČEKUJU OZBILJNU ISTRAGU O TRGOVINI ORGANIMA

BEOGRAD - Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Tomasom Kantrimenom izjavio je večeras da SAD očekuju da Euleks povede ozbiljnu istragu o navodima izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dika Martija, uz punu saradnju Prištine, Tirane i Beograda.

"Izveštaj smo shvatili veoma ozbiljno i on predstavlja veliki izazov za stabilnost celog regiona. Očekujemo da sve strane pokažu da žele da prevagne vladavina prava a ne politički pristup", rekao je Kantrimen gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na Prvoj srpskoj televiziji.

On je pohvalio Srbiju i Hrvatsku za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i rekao da na Kosovu nisu dovoljno razvijeni kapaciteti za takvu vrstu borbe.

Prema mišljenju američkog zvaničnika, Martijev izveštaj ne treba da utiče na početak dijaloga Beograda i Prištine.

"Stav predsednika Srbije Borisa Tadića je realan, ako je Tači izabran a nije optužen, dok ne bude čvrstog dokaza, on je kao predsednik vlade pravi partner za Srbiju u tim pregovorima", ocenio je Kantrimen.

On je istakao da nije pitanje da li da sever Kosova dobije specijalan status, već da se stvori takav status koji bi garantovao ljudska i politička prava svakog naroda.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beriša: Albanija će tražiti istragu o Martijevom izveštaju

Izvor: Blic, 13.Jan.2011

TIRANA - Albanija će u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope zahtevati istragu o navodima izvestioca SE Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji, izjavio je premijer Salji Beriša i ocenio da je to najbolji odgovor na Martijev "rasistički i klevetnički izveštaj". .."Odlučni...

Nastavak na Blic...

Kantrimen: SAD očekuju istragu Euleksa o navodima Martija

Izvor: Blic, 13.Jan.2011

BEOGRAD - Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Tomasom Kantrimenom izjavio je večeras da SAD očekuju da Euleks povede ozbiljnu istragu o navodima izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dika Martija, uz punu saradnju Prištine, Tirane i Beograda..."Izveštaj smo shvatili veoma ozbiljno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.