Počelo suđenje osumnjičenima za nerede u Mitrovici 2008.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2013, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje osumnjičenima za nerede u Mitrovici 2008.

KOSOVSKA MITROVICA -

U Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice danas je počelo suđenje osumnjičenima za učešće u martovskim neredima 2008. godine u ovom gradu, kojima se, pored ostalog na teret stavlja i nelegalno zauzimanje suda i ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti.

Jedan od advokata odbrane Dejan A. Vasić izjavio je Tanjugu da je suđenje počelo saslušanjem nekadašnjeg šefa obaveštajne jedinice UNMIK policije Rendala Daltija, jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od ključnih svedoka tužilaštva.

Euleks je podigao optužnicu protiv Marjana Ilinčića, Zorana Čavića, Dragana Milojevića, Miodraga Ralića, Avnija Krasnićija i Nebojše Jovića.

Ovoj šestorici Mitrovčana na teret se stavljaju 22 krivična dela za događaje 14. i 17. februara 2008. godine ispred zgrade suda u Kosovskoj Mitrovici.

Osumnjičeni se terete za nelegalno zauzimanje suda koji se nalazi u severnom delu Mitrovice, poziv na otpor, ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo, ugrožavanje Ujedinjenih nacija i pridruženog osoblja.

Ovim osobama se, takođe, na teret stavlja oštećenje pokretne imovine, raspirivanje nacionalne, rasne, verske ili etničke mržnje, razdora ili netrpeljivosti, i za učešće u grupi koja je ometala službena lica u vršenju službene dužnosti.

Slučaj je povezan sa martovskim neredima u Kosovskoj Mitrovici iz 2008. godine. Tada je došlo do zatvaranja suda nakon što su se sukobile jedinice međunarodnih snaga i Srba.

Tokom incidenata koji su usledili poginuo je jedan ukrajinski policajac, povređena su 64 policajca UNMIK-a, 24 pripadnika Kfora i oko stotinu srpskih demonstranata.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje za nerede u Mitrovici

Izvor: RTS, 26.Feb.2013

U Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice počelo suđenje osumnjičenima za učešće u martovskim neredima 2008. godine u ovom gradu. Na teret im se stavlja nelegalno zauzimanje suda i ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti. ..Suđenje osumnjičenima za učešće u martovskim...

Nastavak na RTS...

DSS: Raskrinkati sudsku farsu u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2013

BEOGRAD -..Demokratska stranka Srbije danas je zatražila "raskrinkavanje sudske farse" - suđenja u Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice osumnjičenima za učešće u martovskim neredima 2008. godine u tom gradu..."Zahtevamo da Vlada Srbije preduzme energičnu akciju u pravcu raskrinkavanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.