Oslobođen Srbin optužen za zločine nad Albancima

Izvor: RTS, 09.Jul.2019, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen Srbin optužen za zločine nad Albancima

Specijalni sud u Prištini ukinuo je pritvor Milošu Petkoviću, kojeg kosovsko tužilaštvo sumnjiči za ratne zločine nad civilnim stanovništvom u selu Mala Kruša u opštini Orahovac, jer tužilaštvo nije podnelo dovoljno dokaza za svoje tvrdnje.
Petkovićev branilac, advokat Ljubinko Todorović, navodi da je prijava protiv Petkovića bila "lažna", o čemu govori i odustajanje tri navodna svedoka od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << davanja iskaza.

"Znalo se odmah da je to lažna prijava jer čovek od 1998. godine, od početka septembra, do 17. maja kad je izvršena ekstradicija iz Mađarske, on nije bio na Kosovu, a tereti se za 25. i 26. mart kada je bio taj veliki zločin u Maloj Kruši", rekao je Todorović.
Petković je naveo da su svedoci govorili netačne stvari, jer ga niko nije video jer tamo nije ni bio. 
Tužilaštvo ima pravo žalbe na to rešenje u roku od 24 sata, međutim, mala je šansa da ona bude usvojena, a odluka suda promenjena, budući da je sudija pustio osumnjičenog koji nema prebivalište na Kosovu i Metohiji.
Ovaj postupak je u fazi istrage kosovskog tužilaštva, bez podignute optužnice. Petković je bio uhapšen u Mađarskoj 6. septembra 2018. godine po međunarodnoj poternici koju je izdao Euleks.
Iz Mađarske je izručen Prištini 17. maja 2019. što je, kako prenose mediji, bio prvi slučaj izručenja od kada su ti organi od Euleksa preuzeli procese ratnih zločina.
Petković je od tada do juče bio u zatvoru u Podujevu, a sada je pušten na slobodu.
Rodom je iz Male Kruše, a sada živi u centralnoj Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oslobođen Srbin optužen za zločine nad Albancima

Izvor: Mondo, 09.Jul.2019

Kosovski pravosudni organi oslobodlili su Miloša Petkovića rodom iz Male Kruše, optuženog za ratne zločine nad civilnim stanovništvom u ovom selu u opštini Orahovac, javio je "RTV Mir" iz Leposavića...Foto: Mondo/Goran Sivački..Miloš Petković uhapšen je u Mađarskoj 6. septembra 2018. godine...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.