Izvor: S media, 12.Dec.2011, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićunović: O Kosovu na međunarodnoj konferenciji

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović ponovio je danas da bi problem statusa Kosova i Metohije trebalo rešavati pod okriljem Saveta bezbednosti UN na Međunarodnoj konferenciji poput one u Dejtonu na kojoj je okončan sukob u BiH.

Na toj međunarodnoj konferenciji o Kosovu trebalo bi da učestvuju predstavnici vlasti Beograda, Prištine, Brisela, Euleksa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i Kfora, naveo je Mićunović u raspravi za okruglim stolom "Srbija i EU posle 9. decembra", koju su organizovali fondacije Centar za demokratiju i "Fridrih Ebert".

Petrović: Odluka Saveta EU nije naš poraz

Ljajić: Najviše dobile antievropske snage

Ko će sesti u Đelićevu fotelju?

Mićunović je procenio da će, na kraju, dogovor po pitanju Kosova biti i rešen.

On je uporedio situaciju sa krajem rata u BiH, ocenjujući da bi - da nije bilo Dejtona - potomci Radovana Karadžića i Alije Izetbegovića i danas ratovali.

Po njegovim rečima, Srbija ne bi trebalo da odustane od projekta evrointegracija, ali ni da dođe do toga da većina građana zbog Kosova ima negativno mišljenje o ulasku u EU.

On je podsetio da je Evropska komisija dala pozitivno mišljenje o napretku Srbije i da se očekivalo od šefova vlada EU da to mišljenje potvrde i da joj dodele status kandidata, što se uvek i dešavalo.

O tome šta misli opozicija o statusu kandidata i Kosovu pogledajte OVDE

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.