Jahjaga: Cilj ubistva pripadnika Euleksa da se usadi strah

Izvor: Blic, 24.Sep.2013, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Cilj ubistva pripadnika Euleksa da se usadi strah

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga izjavila je , povodom nedavnog ubistva pripadnika Euleksa, da prištinske vlasti neće dozvoliti da "uski interesi kriminalnih grupa drže kao taoce i diktiraju budućnost građana i stabilnost" Kosova.

- Cilj napada kao što je onaj od prošlog četvrtka kad je jedan pripadnik Euleksa ubijen, jeste da se usade strah i nesigurnost - rekla je Jahjaga u ponedeljak , u obraćanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mladima iz podeljenih gradova sveta na skupu u Kosovskoj Mitrovici.

Osvrnuvši se na lokalne izbore u pokrajini 3. novembra, kosovska predsednica je rekla da izborni proces, pored testa demokratije, treba da bude i test "masovnog učešća građana svih zajednica kako bi birali svoje legalne i legitimne predstavnike".

- Ovaj izborni proces mora da bude slobodan i demokratski proces koji će pomoci građaninu Kosova da bude deo demokratskog puta u pravcu evropskih integracija - rekla je Jahjaga.

U govoru na "Konferenciji mladih - Foruma za grad u tranziciji", na kojoj su, pored mladih s Kosova, učestvovali mladi iz Belfasta, Londonerija, Kirkuka, Nikozije, Jerusalima, Mostara i drugih gradova, Jahjaga je poručila da je "različitost vrednost koja treba da nas spoji i bogatstvo jednog društva".

- Upravo iz Mitrovice, grada koji je nažalost podeljen, vi danas šaljete poruke da može biti tolerancije, razumevanja i mirnog zajedničkog života - kazala je Jahjaga.

Jahjaga je rekla da ljubav mladih prema Kosovskoj Mitrovici, "bilo južno ili severno od reke Ibar" treba da bude deo ljubavi za njihovu "zajedničku budućnost koja će pomoći da se prevaziđu poteškoće prošlosti" i dodala da je cilj da se stvori grad "gde nema podela i gde vlada poverenje".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.