Ivanović: Nećemo se obraćati Euleksu, nelegalni su

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Nećemo se obraćati Euleksu, nelegalni su

PRIZREN - Vlada Kosova bi trebalo da prihvati sve ono o čemu se dogovore predstavnici vlasti u Beogradu i UNMIK, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović.

Priština bi trebalo da se priključi i aktivira u razgovorima, ali razgovorima koji će se završiti sa rezultatom, odnosno sporazumom, a to su pregovori Albanci bi trebalo da se sa tim slože, rekao je Ivanović agenciji Tanjug.

Mi se nećemo obraćati ni Euleksu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << , ni Civilnoj kancelariji EU u Prištini, zato što smatramo da su te dve misije nezakonite i da bez potvrde Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija ne mogu raditi na Kosovu i Metohiji, kazao je Ivanović.

S druge strane, predsednik privremene kosovske vlade Hašim Tači je izjavio da bi prihvatio da razgovara sa zvaničnim Beogradom, ali pod uslovom da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

Tači: Pričaćemo, ali ako nas priznate

Tači je, kako prenose prištinski mediji, kazao da je razgovor sa Beogradom u interesu regionalnog mira i stabilnosti, ali i jedino u položaju dve nezavisne države.

Kosovski premijer je podsetio šefa UN misije Lamberta Zanijera, kome je mandat dao generali sekretar UN Ban Ki Mun, da pomaže tehnički dijalog sa Srbijom.

Zanijer samo po mandatu na Kosovu

Zanijer ima svoj mandat, dok je vlada Kosova - Kosovo. Naravno, mi ćemo raditi na dobrosusedskim odnosima sa svim državama u regionu, rekao je Tači.

Svaka odluka suprotna ustavu Kosova je nevažeća i neprihvatjiva za kosovske institucije, poručio je kosovski premijer i dodao da svaka odluka mimo ustava Kosova ne sme da bude preduzimana na teritoriji Kosova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.