Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanko: Potpisan tehnički sporazum Unmika i Euleksa

PRIŠTINA - Šef Unmika Lamberto Zanijer potpisao je danas sa predstavnicima pripremnog tima Euleksa tehnički sporazum u Prištini, koji se tiče prenosa ili prodaje tehničkih sredstava, vozila i nekih objekata koje je Unmik izgradio tokom administriranja na Kosovu od 1999. godine, izjavio je Tanjugu portparol Unmika Aleksandar Ivanko.

Za razliku od privremenog zamenika šefa Unmika Nikolasa Hejsoma, koji je prethodne nedelje najavio potpisivanje memoranduma o razumevanju između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Unmika i Euleksa o prenošenju dela ovlašćenja, Ivanko je rekao da je reč o čisto tehničkom sporazumu.

"Sporazum je tehničke prirode i nije političkog karaktera", rekao je Ivanko, precizirajući da je sporazum potpisan danas u podne.

"Nije to memorandum o razumevanju, već je tehnički aranžman koji se odnosi na prenošenje nekih delova imovine, posebno vozila i zgrada koja je koristio Unmik na misiju Euleksa", rekao je portparol Unmika.

Prenošenje dela imovine će ipak koštati Euleks, pošto treba da plati vozila i zgrade koje je do sada koristio Unmik.

Ivanko je rekao da će se Unmik povlačiti u delovima ovlašćenja koja će pripasti Euleksu. Za to će biti potreban period od nekoliko meseci. On je naglasio da će rekonfiguracija Unmik-a zavisiti od brzine kojom se Euleks bude prostirao na terenu.

Prema odluci generalnog sekretara UN Ban Ki Muna, Unmik će osoblje smanjiti za 70 posto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.