Euleksom kupuju vreme za nezavisno Kosovo

Izvor: Glas javnosti, 13.Dec.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleksom kupuju vreme za nezavisno Kosovo

LESKOVAC - Euleks predstavlja običnu kupovinu vremena za nezavisnost Kosova i Metohije, on je postavka svršenog čina - rekao je u Leskovcu Nebojša Čović, bivši predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije i Koordinacionog centra za Kosovo.

Učestvujući na tribini “Kosovo sa druge strane”, koju su organizovali NVO Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i Regionalne informativne agencije JUG PRESS, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Čović je naglasio da Srbija “mora da ima jasnu strategiju za očuvanje srpske zajednice na Kosovu.”

Govoreći o raspoređivanju misije Euleksa na Kosovu, Čović je istakao da je bolja pozicija Srba na Kosovu u odnosu na Albance samo prividna i trenutna.

- Euleksom međunarodna zajednica samo kupuje vreme za proglašenje totalne nezavisnosti Kosova. Zbog toga Srbija mora da radi, pre svega, na očuvanju malih enklava sa srpskim stanovništvom južno od Ibra. Naravno, još jedna bitna stvar je da Srbija, ako to bude mogla, izdejstvuje da kroz Euleks na Kosovo uđu i srpske snage - ocenio je on.

Ova misija je samo jedna od faza koja vodi ka fizičkom oduzimanju Kosova Srbiji i zbog toga je sada potrebna naša jaka protivmera, a to je očuvanje srpskih sredina na Kosovu,objasnio je Čović.

Po njegovim rečima za ostanak srpske zajednice na Kosovu treba imati dobro definisane i ostvarljive planove.

- Treba ulagati i novac, ljudima treba pomoći da tamo žive normalno sa svojim porodicama. Ne možete očekivati da će neko živeti tamo samo zato što se tu rodio. Ali, treba i dobro kontrolisati način na koji se troši novac na Kosovu i Metohiji - rekao je Čović.

- Jedina dobra stvar koja treba da spaja i Srbe i Albance na Kosovu su zajednički interesi, a to su: bezbednost (jer nijedna strana ne želi nove sukobe), rešavanje socijalnih problema (jer je siromaštvo na Kosovu više nego izraženo) i ekonomija i put ka Evropi - naglasio je Čović.

Gospodine Covicu, ovo sto Vi sada govorite,mi smo odavno znali i za nas to nije nista novo za razliku od Srbijanaca koji su doskora bili hipnotisani od strane rezima u BG-u?!

Ma sta nam to rece pusti Covicu????????????!!!!!!!!!!!!!

Gospodine Covicu radio si na Kosovu i u..o si stanicu i sefa stanice najpametnije je da sutis . Da se pokrijes debelo po glavi i dok te niko ne dira suti , ali znaj da ce doci vreme da ces morati srpskom narodu na Kosovu da polozis racune kako mnogi drugi , koji su mafijasili po Kosovu i stecali na nezakonit nacin bogastvo . Orao.

Заиста треба помоћи нашим људима на Косову и Метохији и материјално и

духовно.Не смијемо дозволити да њохова судбина падне у заборав.И не смијемо их

лагати и варати.Немојте да се лажемо.Што би рекао наш такозвани предсједник,а

у ствари амерички гувернер Србије.Јер управо он и његова Демократска странка и

друштво,прихватањем еулекса,су признали независно Косово.

Dokle više! Po gospodinu Čoviću je treća stavka u nalaženju rešenja - put ka Evropi. Ne sumnjajući ni najmanje u inteligenciju dotičnog gospodina, neka objasni "neevropskim" biračima, kako može rešenje da bude u Evropi, kada ona uporno insistira na stvaranju Terorističke teritorijalne organizacije Kosova (TTOK), nastale etničkim čišćenjem Srba i nealbanskog življa. Ne pravite od glasača više budale. Biračko telo u Srbiji se, nažalost, podelilo na one koje su za Kosovo u sastavu Srbije, i one koje su za bolji život po ceni priznanja Kosova (oko 50% - 50%). Na stranu bajke DS-a. Na kraju, EU je ta koja jedino logički održivo rešenje vidi u priznanju Kosmeta za nekakvo ,,maglovito" članstvo. To što nas ubeđuje tadićeva kamarila da su Kosomet i EU dva odvojena puta, veze sa mozgom nema. Kako možete da odvojite vitalan državni interes od bilo kakvog članstva u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji.

Konačno, bojim se da tek dolazi teško vreme za sve. A šta će od Srbije ostati kada se evroljubci (bolje rečno €ljubci) otrezne...?

Covicu jel ti ziva majka? A imas li ti dece?

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Euleks kupovina vremena

Izvor: Kurir, 13.Dec.2008

LESKOVAC - Euleks predstavlja običnu kupovinu vremena za nezavisnost Kosova i Metohije, on je postavka svršenog čina, rekao je u Leskovcu Nebojša Čović, bivši predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije i Koordinacionog centra za Kosovo.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.