Euleks želi memorandum o razumevanju s kosovskom policijom

Izvor: S media, 17.Sep.2009, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks želi memorandum o razumevanju s kosovskom policijom

Euleks je uputio Kosovskoj policiji molbu kojom traži postizanje sporazuma o razumevanju, kako bi se omogućio uvid u podatke kosovskih snaga reda.

Euleksov zahtev odnosi se na obezbedjivanje uvida u sudsko-medicinske, obaveštajne i bezbednosne informacije.

"Euleks traži uspostavljanje stalnog sistema kojim bi se izbegli stalni ad-hok zahtevi za uvid u informacije kosovske policije", izjavio je neimenovani >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izvor lista, a ti navodi su potvrdjeni i u kancelariji kosovske policije.

"Memorandum razumevanja je bio jedan predjašnji zahtev Euleksa. Euleks je adresirao ovaj zahtev i on je prihvaćen od strane šefa kabineta policije", izjavio je listu kapetan Baki Keljani, šef Kancelarije za odnose sa medijima pri policiji.

Prema njegovim rečima, trenutno se ovom problematikom bave pravni stručnjaci, koji još nisu dali neki odgovor u vezi s potpisivanjem memoranduma.

List podseća da je prošle nedelje Euleks je potpisao protokoll o saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije, uz žestoko protivljenje kosovske strane.

Portparolka Euleksa Karin Limdal je kazala da misija EU neće nijednu informaciju koja je u rukama Policije Kosova proslediti Beogradu bez saglasnosti u Prištini.

Pitanje memoranduma je i ranije pokrenuto sa autoritetima policije Kosova, rekla je Limdal, i dodala da nije povezano sa upravo potpisanim protokolom.

Limdalova je objasnila da policija Euleksa istražuje jedan veliki broj slučajeva organizovanog kriminala, koji su preneti od strane istražioca UNMIK policije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.