Izvor: Politika, 15.Apr.2014, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks uhapsio Nebojšu Vujačića iz Kosovske Mitrovice

Kosovska Mitrovica – Policija Euleksa uhapsila je na severu Kosova Nebojšu Vujačića iz Kosovske Mitrovice i time nastavila da lišava slobode osumnjičene za teška krivična dela počinjena nakon sukoba u pokrajini. Njemu je određen pritvor do 15. maja.

„Uhapšena osoba je tražena zbog ubistva, pokušaja ubistva i nanošenja teških telesnih povreda počinjenih u severnoj Mitrovici, februara 2000. godine”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rekla je za „Politiku” Irina Gudeljević, portparol Euleksa u Prištini. Dodala je da je uhapšeni odveden u bazu Euleksa u južnoj Mitrovici radi ispitivanja koje sprovodi međunarodni tužilac iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova.

Politika nezvanično saznaje da je reč o Nebojši Vujačiću, diplomiranom pravniku, radniku „Pošta Srbije”. On je uhapšen u stambenoj zgrada u kojoj živi, u strogom centru severne Mitrovice. Pošto su pre nekoliko dana gradonačelnik i rukovodstvo četiri opštine na severu Kosova zahtevali od Euleksa da o eventualnom akcijama i hapšenjima obaveste legitimno izabrane srpske organe i policiju, upitali smo portparolku Euleksa da li je to u ovom slučaju učinjeno:

„O akciji su obavešteni pripadnici kosovske policije, a ne želim da komentarišem da li je obavešteno rukovodstvo opštine severna Mitrovica”, rekla je Irina Gudeljević.

Nenad Đurić, direktor kosovske policije regiona Sever za naš list  kaže da su oni obavešteni tek pošto su policajci Euleksa sproveli akciju, dok je Ksenija Božović, predsednica Skupštine opštine severna Mitrovica za „Politiku” rekla da nije ibaveštena,

Ovo je četvrto hapšenje Srba od početka godine, a drugo za nedelju dana.

B. Radomirović

objavljeno: 15.04.2014
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Euleks proglašen nepoželjnim u srpskim opštinama na severu Kosova

Izvor: Blic, 16.Apr.2014, 18:45

Opštine Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan zbog nerazumljivih privođenja, sve učestalijih automatskih određivanja pritvora koja izazivaju veliko uznemirenje građana na severu Kosova i Metohije otkazale su saradnju Euleks policiji i proglasili ih za nepoželjne na svojim teritorijama...Te...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.