Euleks tvrdi da sprema tim za istragu o organima

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2011, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks tvrdi da sprema tim za istragu o organima

Tim za istragu navoda o trgovini ljudskim organima na Kosmetu uskoro bi trebalo da bude formiran i očekuje se da će vrlo brzo nastaviti istragu koju je Euleks započeo u januaru ove godine, piše prištinski dnevnik "Koha Ditore".

Taj tim će postati vrlo brzo funkcionalan i radiće u okviru Euleksa, rekao je listu portparol Euleksa Nikolas Havton.

"Regrutacija ljudstva je pri kraju. Očekujemo da taj tim vrlo brzo počne posao, oslanjajući se na prethodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << istragu Euleksa. Preduzimamo sve potrebne mere da ekipa odmah započne sa istragom", kazao je Havton.

On nije hteo da saopšti detalje o sastavu i radu tima koji će se baviti istragom o trgovini organima, nehumanim ponašanjem i organizovanim kriminalom, pokrenutom posle izveštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija.

Organizovanim kriminalom na Kosmetu, prema tim navodima, rukovodili su bivši pripadnici OVK, među kojima se pominje i premijer samoproklamovane republike Kosovo Hašim Tači.

Predstavnici institucija u Prištini odbacili su te optužbe, ali su izrazili spremnost da sarađuju u istrazi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.