Euleks pretresa još šest ministarstava na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2010, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks pretresa još šest ministarstava na KiM

PRIŠTINA - Pored istrage započete u Ministarstvu transporta i telekomunikacija, Euleks će proveriti sumnje o zloupotrebi javnog novca u još šest kosovskih ministarstava, izveštavaju danas prištinski mediji.

Prištinska kablovska TV Klan, pozivajući se na izvore u kosovskim institucijama i međunarodnim misijama, ističe da će se istraga voditi i o radu ministara iz ranijih sastava kosovske vlade. Radi se o ministrima iz partija koje su sada ili su bile na vlasti - Demokratskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << partiji Kosova, Demokratskom savezu Kosova i Alijansi za budućnost Kosova.

Istražitelji Euleksa će istražiti poslovanje i u Ministarstvu prosvete zbog tendera u raznim školama.

Razlozi zašto će Euleks zakucati i na vrata Ministarstva zdravlja su nekoliko miliona evra koji su dati jednoj firmi, bez završetka svih zakonskih procedura. To se dogodilo pre rekonstrukcije Tačijeve vlade, kada je tim Ministarstvom rukovodio Aljuš Gaši, iz redova DSK.

Neće biti pošteđeno ni Ministarstvo trgovine i industrije.

Pitanja koja se tiču nafte, njenog kvaliteta i licence prodavanja biće interesantna za istražioce, prenosi TV Klan I dodaje da se time terete i ranija koaliciona vlada ABK-DSK, ali i sadašnja DPK-DSK.

Budžet će biti glavni razlog zašto će biti ispitano i Ministarstvo životne sredine, za period kada ja na vlasti bila koalicija DSK-ABK, a neće biti zaobiđeno ni Ministarstvo ekonomije i finansija.

TV Klan saznaje da je Euleks stavio pod lupu i jednog bivšeg ministra koji je po nacionalnosti Srbin, a koji je bio u vladi pre pet-šest godina, ali se ne zna kako će se procesuirati istraga protiv tri lica sa severa Kosova.

Glavni javni tužilac Euleksa Johanes Van Vresvijk je rekao nekoliko dana ranije da Euleks neće ograničiti istragu o korupciji samo na Ministarstvo transporta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.