Euleks: Srbija se složila da tablice budu kosovske

Izvor: Vesti-online.com, 08.Mar.2012, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Srbija se složila da tablice budu kosovske

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević ocenila je danas da je letak koji je Euleks delio na prelazima na severu Kosova o preregistraciji vozila i korišćenju kosovskih dokumenata - u skladu sa sporazumom Beograda i Prištine o slobodi kretanja.

"I Beograd i Priština su se o tome dogovorili u julu prošle godine. Euleksovo planiranje je zasnovano na ovom sporazumu. Normalno je, da pre nego što nastavite sa bilo kojom vrstom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << implementacije, unapred pružite adekvatno obaveštenje i date ljudima dovoljno vremena da potraže odgovarajuća rešenja koja će biti u skladu sa odlukama", rekla je Gudeljević za agenciju Beta.

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je da preregistracija vozila na "KS" i "RSK" tablice i korisćenje kosovskih dokumenata nisu deo briselskih dogovora i da Srbi sa Kosova imaju i imaće pravo i na srpska dokumenta i na srpske tablice.

Povodom letaka koje je Euleks delio na Jarinju i Brnjaku o preregistraciji vozila i korišćenju kosovskih dokumenata od 1. juna, Stefanović je kazao da taj letak apsolutno nema veze sa stavom EU i da su takve mere apsolutno jednostrane i neprihvatljive i nisu deo bilo kakvih briselskih dogovora.

Predstavnici Srba sa severa Kosova protestovali su juče zbog najavljenih promena i ocenili da im Stefanović nije na isti način predstavio sporazum sa Prištinom. Oni su pozvali Stefanovića da im ponovo objasni detalje sporazuma.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.