Euleks: Overeno 218 kopija originala matičnih knjiga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Overeno 218 kopija originala matičnih knjiga

LIPLJAN -

Na području Janjeva i Muhadžer Babuša u opštini Lipljan završena je overa kopija originala kosovskih civilnih i verskih matičnih knjiga rođenih, umrlih i venčanih, saopšteno je danas iz Euleksa.

Prema saopštenju, u poslednja dva dana su overene 94 kopije sa teritorije ova dva matična mesta, a ukupno je u okviru projekta "malog opsega", overeno 218 kopija na osnovu originalnih dokumenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Od toga, 124 kopije pripadaju matičnoj teritoriji Janjevo u opštini Lipljan, navedeno je u saopštenju uz napomenu da je na ovom projektu radilo devet osoba, među kojima šest srpskih studenata.

Uskoro će biti realizovan i projekat "velikog opsega" za izradu kopija svih kosovskih originalnih matičnih knjiga koje se nalaze u Srbiji, a pored predstavnika Euleksa i Danskog saveta za izbeglice učestvovaće i specijalni predstavnik EU.

Prema saopštenju Euleksa, procenjuje se da na Kosovu postoji 12.306 matičnih knjiga.

Overa kopija na osnovu originalnih matičnih knjiga deo je dogovora postignutog 2. jula 2011. u dijalogu Prištine i Beograda u kome posreduje EU.

Overene kopije postojećih originalnih matičnih knjiga, koje se nalaze u Srbiji, omogućiće Kosovu da raspolaže tačnim i kvalitetnim matičnim podacima neophodnim za stvaranje poverljivih podataka o stanovništvu, odnosno popisu stanovništva, naveo je Euleks.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Overene kopije matičnih knjiga

Izvor: Blic, 27.Jul.2012

Euleks je danas i u četvrtak u Nišu overio 94 kopije originalnih kosovskih civilnih i verskih matičnih knjiga rođenih, umrlih i venčanih, koje pokrivaju matične teritorije Janjevo i Muhadžer Babuš u opštini Lipljan...Kako je saopštila Misija Euleks, sa ukupno 218 kopija originalnih kosovskih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.