Euleks: Nastavićemo da pratimo suđenje za ubistvo Ivanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2020, 13:41

Euleks: Nastavićemo da pratimo suđenje za ubistvo Ivanovića

Misija Euleks na Kosovu i Metohiji nastaviće preko svoje posebne službe da prati suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića, navodi se u odgovoru misije agenciji Tanjug, na pitanje da li imaju neka nova saznanja u vezi sa istragom o ubistvu.

"Kao što možda znate, Apelacioni sud je nedavno odbacio optužnicu i vratio je prvostepenom sudu, gde će biti potrebno da se preispita. Euleks će nastaviti da nadgleda suđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vezano za ubistvo Ivanovića kao stvar prioriteta", navodi se u saopštenju Misije.

Euleks se u junu 2018. godine povukao iz pravosudnog sistema na Kosovu, kada je preneo odgovornost na pravosudne institucije u Prištini, ali je zadržao neke kontrolne funkcije, poput službe za praćenje slučajeva, koja procenjuje funkcionisanje kosovskog pravosuđa u pogledu poštovanja proceduralnih, zakonskih i ljudskih prava.

"Do decembra 2019. godine svi policijski, tužilački i sudski spisi su prebačeni lokalnim kosovskim vlastima i više nismo u mogućnosti da vam pružamo informacije o postupcima u određenim slučajevima", naveo je Euleks u saopštenju.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Severnoj Mitrovici.

Zbog pomaganja u njegovom ubistvu do sada je uhapšeno šest osoba.

Pre nekoliko nedelja, veće Apelacionog suda u Prištini odlučilo je da predmet u slučaju ubistva Ivanovića vrati na ponovni postupak i odlučivanje, nakon što su branioci uložili žalbu na Rešenje kojim se odbija zahtev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.