Ešton osuđuje napad na vozila Euleksa

Izvor: RTS, 26.Apr.2014, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton osuđuje napad na vozila Euleksa

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton oštro je osudila napad iz vatrenog oružja na dva vozila Euleksa naseveru Kosova, navodeći da su takvi akti zastrašivanja neprihvatljivi, saopšteno je iz njenog kabinetata.

Ketrin Ešton je pozvala na hitnu i sveobuhvatnu istragu, kako bi se počinioci priveli pravdi, prenosi Beta.

"Takvi akti zastrašivanja su neprihvatljivi", navodi se u saopštenju.

Ističe se, "kao što je ove nedelje ponovila Ešton, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je EU odlučna da nastavi svoj angažman u zaštiti vladavine prava na celom Kosovu".

Sinoć oko 20 časova napadnuta su iz vatrenog oružja dva vozila Euleksa u selu Banje, u opštini Zubin Potok, u blizini prelaza Brnjak. U napadu nije bilo povređenih.

Do napada na Euleks došlo je pošto su pre nepunih deset dana predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova proglasili Euleks policiju nepoželjnom.

Napad su oštro osudili Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i predsednica Kosova Atifete Jahjaga.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.