EULEX nije učestvovao u akciji hapšenja Marka Đurića

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2018, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EULEX nije učestvovao u akciji hapšenja Marka Đurića"

Misija Evropske unije nije učestvovala u jučerašnjoj akciji kosovske policije, izjavila je šefica Kancelarije EULEX-a za medije i javne informacije Dragana Nikolić Solomon.

Solomon je to kazala agenciji Tanjug, odgovarajući na pitanje da li je akcija hapšenja direktora vladine Kncelarije za KiM Marka Đurića bila zajednička akcija kosovske policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i EULEX-a, s obzirom na činjenicu da su na terenu, zajedno sa vozilima kosovske policije, bila i vozila Misije EU.

Upitana da li je EULEX-u bilo poznato da je Beograd ispoštovao sve sporazume potpisane sa Prištinom u vezi poseta zvaničnika, te da je blagovremeno najavljen dolazak Đurića, Solomon je odgovorila:

- Postoji dijalogom postignut sporazum o zvaničnim posetama, koji obe strane moraju ispoštovati. EULEX ne obrađuje nikakve zvanične zahteve za posete između predstavnika Beograda i Prištine - navela je Nikolić Solomon u pisanoj izjavi za Tanjug.

- EULEX pažljivo prati situaciju i patrolira na severu Kosova u skladu sa svojim mandatom, kao druga interventna instanca - istakla je šefica Kancelarije Misije EU za  medije i javne informacije, odgovarajući na upit Tanjuga kako ta misija vidi jučerašnje hapšenje Đurića i koje će konkretne mere preduzeti.

- Policija Kosova je prva interventna instanca za sve bezbednosne incidente na Kosovu - sve je što je Solomon napisala u pisanom odgovoru na pitanje koje je Tanjug uputio Misiji EU u ponedeljak uveče.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.