EU zadovoljna radom Euleksa na Kosovu

Izvor: RTS, 27.Apr.2010, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU zadovoljna radom Euleksa na Kosovu

Ministri spoljnih poslova Evropske unije zadovoljni napretkom koji je Euleks postigao na Kosovu i Metohiji kada je reč o "sprovođenju reformi vladavine zakona".

Tokom zasedanja u Luksemburgu, ministri spoljnih poslova Evropske unije saopštili su da su zadovoljni rezultatima koje je do sada postigla misija Euleks na Kosovu i Metohiji, jer je "u teškim okolnostima, podržala pravosuđe i tela za sprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zakona".

Prema ovoj proceni, Euleks je postigao napredak i kada je reč o "sprovođenju reformi vladavine zakona, uključujući podizanje optužnica i suđenja u osetljivim kriminalnim slučajevima", prenose agencije.

Savet ministara Euleksa, istakao je i da ta misija ima specifičnu ulogu u jačanju stabilnosti u regionu "u skladu sa njegovom evropskom perspektivom".

Savet je, takođe, izrazio podršku pristupu koji misija primenjuje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i pozdravio napore za povećanje prisustva i delatnosti misije na severu Kosova, uz ostale predstavnike EU, kao i kroz osnivanje "Kuće Evropske unije" u Kosovskoj Mitrovici.

Savet je ponovo naglasio da će za sprovođenje mandata Euleksa na Kosovu biti potrebno da sve interesne strane budu usklađene, kao i da bude uspostavljena saradnja regionalnih partnera sa misijom i snažna podrška međunarodnih partnera.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.