Da li se u Prištini nestale osobe tretiraju jednako? VIDEO

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 22:32

Da li se u Prištini nestale osobe tretiraju jednako? VIDEO

Problem nestalih trebalo bi da bude jedna od prvih tema dijaloga Beograda i Prištine?

Rasvetljavanje sudbine više od 1.600 ljudi, od kojih je više od 600 Srba i potraga za masovnim grobnicama na teritoriji Kosova, prioritet je Komisije za nestala lica Vlade Srbije. TV Prva istražuje da li se u Prištini nestale osobe tretiraju jednako.

"Mi moramo prihvatiti mogućnost da su neka tela nestala i tu i na teritoriji Albanije. Prosledili smo sve informacije o tome Međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudu za ratne zločine, na kojima su bili angažovani eksperti Euleksa. Naš tim mora da uloži više napora, kako bismo obezbedili informacije i proverili lokacije na teritoriji Kosova, jer nestala lica moraju negde biti", rekao je Ibrahim Makoli, predednik Komisije za nestala lica u Prištini.

Porodice nestalih lica očekuju da se "agonija već jednom završi", ali smatraju da nema dobre volje kod Albanaca da se to pitanje reši.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.