Arlaki: Kosovska mafija jača od sicilijanske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2009, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arlaki: Kosovska mafija jača od sicilijanske

BRISEL - Sporazum MUP Srbije i Euleksa o saradnji biće potpisan vrlo brzo,a negodovanje kosovskih vlasti i medija u Prištini su neosnovana jer Euleks potpisuje sporazum u svoje ime, a ne u ime kosovske vlade, preneo je "Dnevniku" izvor blizak Političko - bezbednosnom komitetu EU.

Unutar EU nastavljaju da insistiraju i na tome da je pomenuti sporazum isključivo tehničke prirode i da je usmeren na borbu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizovanog kriminala.

U tom kontekstu ambasadori država članica EU u Komitetu, koji je nadležan za Euleks i misiju Pitera Fejta u Prištini, podržali su što brže potpisivanje sporazuma sa srpskom policijom, kako bi bio ispunjen jedan od ključnih uslova za formalizovanje odluke o ukidanju viza za građane Srbije.

Članovi Komiteta osudili su nasilje u Prištini, gde su akteri bili Albanci, ali i na severu Kosova, gde su nasilje isprovocirali tamošnji Srbi, dodao je sagovornik "Dnevnika".

Italijanski evroparlamentarac Pino Arlaki konstatovao je da je kosovska mafija trenutno jača od sicilijanske.

"To ne kažem napamet jer ja dolazim sa juga Italije i dugo se bavim mafijom, a radio sam poslednjih godina dosta na Balkanu. Nigde u Evropi organizovani kriminal i vlast nisu povezani kao na Kosovu i zato je Kosovo pretnja i za Evropu", kaže Arlaki.

"Znam da nije popularno da se to kaže otvoreno, ali je činjenica da su sve obaveštajne službe država članica EU savetovale da ne počinje proces ukidanja viza za građane Kosova upravo zbog toga", istakao je Arlaki, jedan od najpoznatijih boraca protiv mafije u Italiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.