Zvezda “Montija Pajtona”: Živimo u Orvelovoj “1984”

Izvor: Svet, 02.Feb.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda “Montija Pajtona”: Živimo u Orvelovoj “1984”

Džon Kliz, zvezda “Montija Pajtona”, smatra da će politička korektnost savremeno društvo odvesti u postavku Orvelovog romana “1984”.
Kliz je rekao da mu je nedavno savetovano da ne nastupa u univerzitetskim kampusima, jer bi se neko mogao uvrediti zbog njegovih “surovih” šala. Međutim, on smatra da je problem u ljudima koji ne znaju da kontrolišu svoje emocije, pa pokušavaju da kontrolišu tuđe i plaši se da će takav stav pretvoriti društvo u ono iz Orvelovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << romana.
– Ako počnete da razmišljate tako da svaku reč merite u strahu da ćete nekog uvrediti, više nema humora. S humorom odlazi i osećaj za meru, a što se mene tiče, živimo u ’1984’. – rekao je Kliz.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.