Zovite me Lili: Oskarovac kao prvi transseksualac

Izvor: Svet, 27.Feb.2015, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zovite me Lili: Oskarovac kao prvi transseksualac

Mnogi koji su predvideli svetlu karijeru za Oskarom nagređenog Edija Redmejna očigledno nisu pogrešili. On se sprema za novi film u kom tumači lik jedne od prvih poznatih transseksualki Lili Elbe.
Nakon ostvarenja “Teorija o svemu” Britanac opet će dočarati prilično upečatljiv lik. Naime, pojavile su se prve slike sa snimanja filma “The Danish Girl” na kojima se Edi vidi sa šminkom i loknastom perikom. Tek kada se dobro zagledate prepoznaćete ispod svega toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Oskarovca.
Film je adaptacija novele o Elbi, koja je bila među prvim koja je priznala da se podvrgla operaciji promene pola.
Rođena je u Danskoj kao Einar Mogens Vegener i podvrgla se brojnim eksperimentalnim operacijama u Berlinu 1930. i 1931. godine. Preminula je 1931. zbog komplikacija sa presađivanjem organa.
Edi je u filmu “Teorija o svemu” igrao lik Stivena Hokinga.
First Look at Eddie Redmayne as 'The Danish Girl' in Tom Hooper Drama (Photo) http://t.co/dpqxGekmPY pic.twitter.com/veRaMYekQ8
— TheWrap (@TheWrap) February 27, 2015

Izvor: Blic
Foto: Promo, Printscreen

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.