Život ispunjen BOLOM i USPEHOM: Čuvena Tina Tarner slavi 81. rođendan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2020, 22:53

Život ispunjen BOLOM i USPEHOM: Čuvena Tina Tarner slavi 81. rođendan!

Dramatična priča, poput onih iz filmova...

Slavna pevačica Tina Tarner danas slavi 81. rođendan. Muzici je dala veliki deo života, iako je život nije nimalo mazio. Koliku je slavu doživela, tolike su bile i tragedije s kojima se suočavala.

Sa 18 godina Tina je upoznala Ikea Tarnera koji joj je dopustio da peva kao prateći vokal u njegovoj grupi. Zbog svog talenta, Tina ubrzo zauzima mesto glavne pevačice.

Објава коју дели Tina Turner >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (@tinaturner)

Godine 1962. Ike i Tina venčali su se u Meksiku. Od tada započinje njihov vrtoglavi uspon.

Međutim, sredinom 70-ih brak između Tine i Ikea počeo se raspadati zbog Ikeovog konzumiranja droge i njegovog lošeg psihičkog stanja. Na pola prekinute turneje 1976. godine, Tina Tarner napušta svog supruga s 36 centi u džepu i jednim malim koferom odeće.

Sledećih šest meseci provela je krijući se od Ikea, a preživljavala je uz pomoć prijatelja.

Објава коју дели Tina Turner (@tinaturner)

Nakon toga nastavljaju se vrlo teške godine. Bila je prisiljena da peva po hotelima, kako bi skupila novac za dugove i za život. U Evropi, međutim, njena popularnost i reputacija "scenske zveri" nije opala, pa je 1982. uspela potpisati ugovor s engleskim "Kapitolom".

Prvi veliki hit doživljava s pesmom "Let's Stay Together". Nakon što se pesma popela do prvog mesta britanskih top listi, “Kapitol” odlučuje rizikovati i pružiti joj mogućnost da snimi celi album.

Објава коју дели Tina Turner (@tinaturner)

Tada, 1984. godine, nastaje najveći "comeback" u istoriji muzike, album "Private Dancer". Uz "Let’s Stay Together", naravno, album se proslavio s mnogim drugim naslovima, među kojima je verovatno najpoznatiji "What’s Love Got to Do With It".

Tu su i pesme "Better Be Good To Me",  "Private Dancer" Marka Knopflera, pa i "Show Some Respect".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.