Zdrava ishrana: Recept za palentu sa šampinjonima! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 24.Okt.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdrava ishrana: Recept za palentu sa šampinjonima! (VIDEO)

Zdrava ishrana! Palenta ili kačamak je jelo koje je nastalo u severnoj Italiji. Narodni naziv palente je kačamak i od davnina smatrala se seoskim jelom. Palenta je nekada bila skromna hrana, a danas je postala kraljica moderne gastronomije. Žene su je uvele na svoj nedeljni meni jer sadrži dovoljno minerala, nutritijenata i vitamina koliko je telu potrebno da bi normalno funkcionisalo. Recept za palentu sa šampinjonima! 

Palenta ima veliki učinak na sprečavanje raznih bolesti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << kao i na sve ukupno zdravlje čoveka. Ona u svom sastavu ima prirodne masti tj. karitenoide i upravo te zdrave masnoće zaslužne su za palentine moći koje pospešuju bolji i kvalitetniji rad creva. Palenta je odlična u otklanjanju viška kilograma, jer takođe utiče i na dobro i zdravo varenje hrane.

Potrebno vam je za pripremu palente sa šampinjonima:

- 1400 ml vode

- 100 gr margarina

- 1 kašičica soli

- 300 gr palente

- ulje

- 1 glavica crnog luka

- 300 gr šampinjona

- 1/2 kašičice soli

- 1/2 kašičice suvog začina

- malo mlevenog bibera po ukusu

- 200 gr rendanog kačkavalja


Još recepata možete pogledati OVDE.

Pogledajte u video prilogu kako se ovo jelo priprema:

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.