Zapečeni ćevapi u belom sosu! Ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 17.Jul.2020, 08:46

Zapečeni ćevapi u belom sosu! Ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Zapečeni ćevapi u divnom belom sosu! Ukus koji se ne zaboravlja! Fantastičan predlog za ručak, posebno ako ste ljubitelj belog luka!

Potrebno:

200 gr mlevenog mesa

1 mala glavica crnog luka

1 glavica belog luka

biber..so..

malo začinske paprike


Za sos:

1 kašika brašna

ulje

100 ml mleka ( po želji može 1 kašika kis. pavlake)

voda za dolivanje
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
začina malo

bibera

peršunov list


 Malaga torta! Savršenog ukusa! (RECEPT)

Priprema:

Luk jako sitno iseckati najbolje u blenderu, pa dodati pola belog seckanog luka i ubaciti u meso. Dodati malo mlevenog bibera, soli, 1 ravna kašičica začinske paprike. Sve dobro izjednačiti. U šerpicu staviti ulje, dodati brašno i seckan beli luk i sve lepo propržiti.

Dodati mleko po želji se može dodati 1 puna kašika kisele pavlake i dolivati vode uz neprestalno mešanje da se sos ne zgrudva. Napraviti ređi sos. Ubaciti malo začina suvog, bibera.. U manju tepsiju 25x 15cm sipati sos. Oblikovati ćevape pomoću kese. Ćevape rasporediti po sosu u tepsiji. Peći u rerni 20-30 min na 220-250 stepeni Celzijusa.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.