
Izvor: Svet plus, 17.Jul.2020, 08:46
Zapečeni ćevapi u belom sosu! Ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)
Zapečeni ćevapi u divnom belom sosu! Ukus koji se ne zaboravlja! Fantastičan predlog za ručak, posebno ako ste ljubitelj belog luka!
Potrebno:
200 gr mlevenog mesa
1 mala glavica crnog luka
1 glavica belog luka
biber..so..
malo začinske paprike
Za sos:
1 kašika brašna
ulje
100 ml mleka ( po želji može 1 kašika kis. pavlake)
voda za dolivanje
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
začina malo
bibera
peršunov list
Malaga torta! Savršenog ukusa! (RECEPT)
Priprema:
Luk jako sitno iseckati najbolje u blenderu, pa dodati pola belog seckanog luka i ubaciti u meso. Dodati malo mlevenog bibera, soli, 1 ravna kašičica začinske paprike. Sve dobro izjednačiti. U šerpicu staviti ulje, dodati brašno i seckan beli luk i sve lepo propržiti.
Dodati mleko po želji se može dodati 1 puna kašika kisele pavlake i dolivati vode uz neprestalno mešanje da se sos ne zgrudva. Napraviti ređi sos. Ubaciti malo začina suvog, bibera.. U manju tepsiju 25x 15cm sipati sos. Oblikovati ćevape pomoću kese. Ćevape rasporediti po sosu u tepsiji. Peći u rerni 20-30 min na 220-250 stepeni Celzijusa.
Prijatno!