Vodootporna “Sony Xperia” ne bi trebalo da se koristi ispod vode

Izvor: Svet, 15.Sep.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodootporna “Sony Xperia” ne bi trebalo da se koristi ispod vode

Za sve korisnike Sony Xperia uređaja nedavno je izašlo pomalo protivrečno upozorenje: Nemojte koristiti svoje Xperia uređaje ispod vode.
Iako sumnjamo da neko ide da roni s mobilnim telefonom u džepu, činjenica da je mobilni vodootporan dugo je bila Sony marketinški adut. Međutim, sada na svojim stranicama upozoravaju da je reč o testovima u laboratorijskim uslovima i da ne garantuju ispravnost uređaja ako se korisnici služe njime ispod vode, otkrio je Xperia >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Blog.
Xperia mobilni telefoni imaju IP65/68 ocenu što znači da su potpuno otporni na prašinu i testirani su u običnoj vodi na dubini od 1.5 metara.
“Nakon 30 minuta u laboratorijskom bazenu uređaj se uz oprez vadi pa se njegove funkcije testiraju”, navodi se iz Sony.
To znači da Xperia može podneti kišu, verovatno joj se neće ništa dogoditi ako vam sklizne u kadu, ali bolje se kloniti mora i bazena. Iz Sony upozoravaju i kako morate paziti da su svi USB portovi zatvoreni kako voda ne bi ušla u njih.
Ako ste nameravali da kupte novu Sony Xpera Z5, budite oprezni. Iako ima najveću moguću ocenu za otpornost na prašinu i vodu, mogli bi imati poteškoće ako vaš uređaj završi u moru ili bilo kakvoj tečnosti koja nije obična voda. Sony navodi da uređaj ne bi trebalo potpuno uroniti ili izložiti morskoj vodi, slanoj ili hlorisanoj vodi i tečnostima poput sokova. Nepravilno korišćenje bi moglo poništiti garanciju uređaja.
“Postoje mnogi faktori koje nismo uzeli u obzir pri testiranju uređaja. Upravo zato ne predlažemo da koristite Xperia Z5 pod vodom”, napisao je Sony predstavnik na forumu.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.